First kiss

Vprašanja na tosemjaz.net.
Teenage

First kiss

ObjavaNapisal Teenage » 16 Maj 2020 16:15

Kmalu bom polnoletna in še nikoli se nisem poljubila s fantom, ker ga tudi imela še nisem. Nekaj časa pa se že družim z enim tudi ven sva šla dvakrat in res čutim nekaj med nama. Čutim, da se bo poljub zgodil zelo kmalu saj sva si bila zelo blizu že zadnjič ko sva bila skupaj. Zanima me, če se opazi, da se še nisi poljubljal. Temu fantu namreč nisem povedala da se še nisem in nočem, da izve da je šele pri osemnajstih to moj first kiss. Torej ali se da poljubiti brez da bi vedel da je to moj prvi? Ali moram biti na kaj pozorna, ker sem res malo živčna? Prosim za odgovor čimprej hvalaaaa
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: First kiss

Uredništvo » 22 Maj 2020 16:15

Odgovor svetovalke
_________________

Lepo pozdravljena.

Če te prav razumem, si vesela, da se družiš s fantom, ki ti je všeč ter čutiš, da se bo kmalu zgodil prvi poljub. Lepo je prebrati, da se ti dogajajo lepe stvari.

Najprej bi omenila, da ni nič slabega v tem, da se še nikoli nisi poljubila ali imela fanta. Ravno nasprotno – lepo je, da si čakala na fanta, ki ti je zares všeč. V resnici ne obstaja starost, do katere naj bi prvi poljub doživeli. Nekateri ga prej, drugi pa kasneje. To je popolnoma individualno. Glede na tvoje vprašanje te lahko potolažim – fant nikakor ne more vedeti oz. opaziti, da se še nisi poljubljala – mogoče pa mu boš to kasneje sama povedala. Svetujem ti, da na zmenek prideš sproščena in takšna kot si. Ko je pravi čas, se poljub enostavno zgodi. Ko pa do tega pride, ne razmišljaj preveč, ampak se prepusti. Šele kadar se prepustimo in poljubljanja ne nadzorujemo, najbolj uživamo.

Upam, da sem ti odgovorila na vprašanje. Želim ti veliko sreče!
Nikolina Magaš, dipl. psihologinja (UN)