Splav

Vprašanja na tosemjaz.net.
Rabim_pomoc

Splav

ObjavaNapisal Rabim_pomoc » 20 Mar 2020 00:42

Pozdravljeni!
Že več kot en teden mi zamuja menstruacija, imam sum na nosečnost. V roku parih dni bom opravila še test nosečnosti in če se bo pozitiven kam naj se obrnem? Želela bi si narediti splav ampak glede na trenutne razmere zaradi virusa covid-19 nevem kaj naj naredim. Nimam še ginekologinje, moram iti najprej do osebne zdravnice, ki me bo usmerila naprej? Prosim za vas odgovor, lep pozdrav.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Splav

Uredništvo » 20 Mar 2020 09:14

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

v trenutni epidemiološki situaciji in glede na to, da še nimaš izbranega ginekologa, ti napotnico za prekinitev nosečnosti lahko izda tudi osebni zdravnik.

Srečno in lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
mia321

Re: Splav

ObjavaNapisal mia321 » 29 Mar 2020 20:39

Pozdravljeni,

zanima me kako poteka prekinitev nosečnosti glede na epidemijo? Tudi jaz nimam izbranega ginekologa, glede na zaprtje občin in to, da nimam prevoza do UKC Ljubljana, zgolj do bližnjega ZD. Mi lahko zdravnica napiše recept za tablete, ki jih vzamem doma, ali moram vseeno do ginekologa?
Hvala za odgovor, in lep pozdrav
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Splav

Uredništvo » 30 Mar 2020 11:33

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena,

ginekolog ti mora napisati napotnico za prekinitev nosečnosti- glede na reorganizacijo ginekoloških ambulant, preveri, kje trenutno dela tebi najbližji ginekolog; v skrajni sili ti lahko napotnico v tej situaciji napiše tudi osebni zdravnik. V kolikor imaš napotnico, ne vidim razloga, da bi bila težava v prevozu do UKC Ljubljana. Recepta za tabletke za prekinitev nosečnosti se ne da napisati.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
mia321

Re: Splav

ObjavaNapisal mia321 » 30 Mar 2020 15:00

Pozdravljeni,
v soboto sem izvedela, da sem noseča. Danes sem klicala osebno zdravnico a je rekla da mi ne more pomagati in naj si najdem ginekologa. Kličem in pišem vsem, ki jih najdem a me nihče noče sprejeti zaradi epidemije. Ne vem več kaj naj naredim. Pomoč?