Mladi

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mladivsodrasli

Mladi

ObjavaNapisal Mladivsodrasli » 16 Jan 2020 10:10

Ves cas poslusam, od mladih ni nic, samo na telefonih visijo, nic ne delajo, ta generacija vodi v prepad, tudi ucitlji v soli imajo kdaj bolece komentarje. Potem se pocutim se bolj zbito in pod pritiskom. Kako naj kaj naredimo ce pa se odrasli ves cas pritozujejo in ti ukazujejo? Ko nekaj hoces naredit pa recejo da je to nemogoce in iz tega ne bo nic? Kako naj potem kaj naredim ce je ze na zacetku napovedan propad? Da smo mladi neumni, naivni, brez prihodnosti, ko koga vprasas za nasvet je pameten in potem te se bolj zbije na tla. Da smo nedisplinirani, jezikavi in da bi mogli vsi v vojsko. Sploh ne opazijo da so sami taki in se mi nalezemo od njih in delamo isto kar oni namesto da bi se uprli in zares naredili spremembo. Nikoli nikooi si ne zelim odrasti.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Mladi

Uredništvo » 21 Jan 2020 13:16

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

dala si mi za misliti. Verjamem ti, da je v tej družbi težko biti mlad, saj v tem času najbolj potrebuješ ljudi, ki bi spodbujali, verjeli vate in ti pokazali poznane, možne načine za razvoj. Obenem je tu poleg realnega še virtualen svet, ki kaže vse prej kot spodbudo.

Pa vendarle je pot in način, da negativnosti preslišiš, se omejevanju izogneš in obup spremeniš v velik up, kar lahko sama postaneš. Za vse to imaš možnost če vsak dan po malem iščeš svoje strasti in krepiš svoje talente. Za spremembe je potreben čas, zato vztrajaj in išči podobno misleče ljudi, ki vedo da se da "leteti" in ne na mestu "čepeti", ob tem pa kazati na druge in si lagati, da krivi so drugi.

Že veš kje je tvoj cilj? Ne ustavi se, saj družba potrebuje mlade ljudi, ki si upajo več kakor si nekateri odrasli.
Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka