fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
aljaaljaalajalajkaka

fant

ObjavaNapisal aljaaljaalajalajkaka » 18 Nov 2019 23:34

bi mi lahko prosim odgovorila žarka brišar slana, hvala vnaprej.

Pozdravljeni!
se spomnite ko sem vam prejšni mesec pisala pod naslovom teme "samomor"?
O fantu, moji simpatiji s katero sva se skregala? Ki me je zmerjal in prizadel? Ko sem ga tudi jaz užalila?
(Vse je potekalo po telfonu.)
Upam da se spomnite:)
Danes sem šla vse še enkrat prebrat, saj me vaši pogovori pomirjajo. Ampak opazila sem, da ste napisali naj ga poskušam pozabiti, naj obrnem novo stran v mojem življenju. (tu zdaj ne gre več za samomor, zato se vam ponovno iskreno zahvaljujem:)) Tega enostavno ne morem. Vsakič ko je mozno preverim če mi je kaj napisal. Če opazim njegovo ime na ekranu za trenutek neham dihati. Vsakič ko lajka sliko druge punce postanen ljubosumna. Vsak večer razmisljam vse mogoče stvari o njemu. Res mi veliko pomeni. In ga nočem pozabiti. Res ne morem. Želim si spet pisati z njim, ampak ne vem kaj naj mu odpišem. To razmišlajm že cel mesec. Opravičila sem se mu že za vse ... /del izbrisan v uredništvu / ...
Zato me zanima kaj naj mu napisem ali naj se malo pocakam, koliko casa, kaj naj mu napisem....kaj naj mu napisem....kaj naj mu napisem...ta stavek si ponavljam spet in spet in spet.
Ne bom ga videla do Julija. Ne vem ce se bo sploh zelel pogovarjati z mano. Ampak ga res zelo pogresam. Neprestano mislim na njega. Pogresam ga. Razmisljam o njemu. Kaj sem naredila narobe. Zakaj ne morem nehati misliti nanj. Res ne vem kaj naj. Prosim za odgovore:(
Že vnaprej se zahvaljujem in ponovno za nazaj. Rešili ste mi zivljenje. Dobesedno.
Lep pozdrav, Ana
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: fant

Uredništvo » 21 Nov 2019 08:18

Odgovor svetovalke
_________________

Seveda se te spomnim, draga deklica, in stiske v zvezi z dopisovanjem s tvojo simpatijo. Tudi, da si v sporočilih nista izkazovala simpatije, ampak vse kaj drugega. Mislim, da sva se pogovarjali o tem, kako težko je stlačiti v raztrgano blazino vse perje, ki leti iz njega...Tudi besed, izrečenih in napisanih, ne moreš "posrkati". Zato velja z njimi ravnati zelo preudarno. Bolje desetkrat premisliti kot enkrat izreči, tako nekako.

Ti razmišljaš že mesec dni, praviš, čutiš tako, da mu nekaj moraš napisati ali zapisati nekaj o njem, kar bo vsekakor našel in prebral. Da moraš obdržati stik z njim, še bolj, ker se do julija drugo leto ne bosta videla. Res je, simpatije so najlepše, najmočnejše, ko je med njimi razdalja, tišina. Razmisli, morda lahko zapišeš kaj o njem posredno, kot sporočilo komu drugemu, drugim, ne da ga omeniš z imenom, in vmes zapišeš nekaj, kar vesta samo vidva. Zapiši, kako iskreno obžaluješ to, kar si storila narobe. Iskreno, kot si zapisala meni. Zapiši takrat, ko bo pravi čas. Začutila boš, samo ti veš, kaj čutiš, kako čutiš.

Želim ti, da se umiriš in se imaš rada prav takšno, kot si. Imenitno dekle si, in kot tako te bo prepoznal fant, ki te je/te bo vreden.

Žarka Brišar Slana, univ. dipl, psihologinja
Jaaa
Objave: 9
Pridružen: 17 Nov 2019 00:14
Lokacija: Ljubljana

Re: fant

ObjavaNapisal Jaaa » 21 Nov 2019 21:14

Upam da smem podati mnenje.
Jst bi pozdravil pa povedal kaj počnem te dni (tisto kar me veseli)...
... ja to je vse kar bi napisal v uvodnem sporočilu.

Lp Jan
aljaaljaalajalajkaka

Re: fant

ObjavaNapisal aljaaljaalajalajkaka » 21 Nov 2019 23:24

Hvala za vas odziv. Tako kot ste rekli mesec nazaj ...

/izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: fant

Uredništvo » 27 Nov 2019 09:31

Odgovor svetovalke
_________________

Ne, nič mi ni nadležno, drago dekle. Samo precej časa sem potrebovala za razmislek, ali sem ti lahko v pomoč. Namreč, moj način komunikacije z drugimi je tako drugačen, ja, povsem staromoden in takšna kot sem, se težko preklopim na način, kot se vi mladi "pogovarjate" med seboj.

Hvala za tvoje zaupanje. Storila si vse, zapisala si vse, kar iskreno občutiš. Odziv naslovnika, fanta, s katerim sta imela že kar nekaj nesporazumov, tudi neprimernih gest in besed, je popolna odklonitev. Ne želi biti več v stiku s teboj. In tu sva pri bistvu; kot tebe ni moč pripraviti v prepričanje proti tvoji volji, tudi njega ni moč prisiliti, pretentati, prepričati o tem, da izbrišeta vse, kar vaju je oddaljevalo drug od drugega. Včasih ni drugega izhoda, kot sprejeti stvarnost in iz nje potegniti kakšno modrost. Zase, samo zase.

In, spet sem staromodna. Je Slovenija res tako velika, da ni možno prepotovati tistih nekaj 10 kilometrov, se "narisati" na obisk, na zmenek ob soku in pogovoriti v živo? Ne mislim takoj, ampak pred poletjem zanesljivo lahko.

Ne vem, življenje je tvoje in vse odločitve v njem tudi. Hiti počasi. Nič ti ne uide, verjemi. Zaupam vate, zaupaj sebi.

Žarka Brišar Slana, univ. dipl, psihologinja