Ne vidim vec smisla v zivljenju

Vprašanja na tosemjaz.net.
Liza 123

Ne vidim vec smisla v zivljenju

ObjavaNapisal Liza 123 » 15 Nov 2019 13:49

Zdravo.

Zadnje dva dneva sta bila zame mucna. Ati jaz in moj brat smo izvedela da je mami nekaj casa nazaj bila ljubica z nekim gospodom. Sicer se je ati drl nanjo in ponizeval in to uporablja kot izgovor a sama sem mnenja da pac ne mores kar tako prevarati moza. Ne vem kako naj ji odpustim. Cele dneve jokam in sem zalostna ker res ne vem kaj se bo zgodilo. Rada bi da ostanemo druzina ampak atija je to res prizadelo. Prej smo bili vesela druzina in res se imamo radi zdaj pa se je v 24 urah vse obrnilo. Res ne vem kaj naj. Najraje bi se ubila ker res rabim druzino in maamico ki bi ji lahko zaupala se naprej.
Obupana sem.

Oprostite ker sbmvoje tezave stresam na vas ampak rabim pogovor in nekoga ki mi bo prisluhnil in mi pomagal.
Lep pozdrav
Jaaa
Objave: 9
Pridružen: 17 Nov 2019 00:14
Lokacija: Ljubljana

Re: Ne vidim vec smisla v zivljenju

ObjavaNapisal Jaaa » 17 Nov 2019 00:24

Hej,

težko tu zlivam čustva na odprtem portalu, upam na hiter prebol in da iz dogodka zrasteš v močnejšo, boljšo osebo kot pred njim!

Lp Jan
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ne vidim vec smisla v zivljenju

Uredništvo » 21 Nov 2019 08:22

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Liza,

verjamem, da si pretresena zaradi zadnjih dogodkov v vaši družini. Čeprav ste v to dogajanje vsi vpleteni in z njim seznanjeni, je pa vendarle dobro vedeti, da gre pri zvestobi in varanju za odnos med dvema partnerjema, med ženo in možem. Seveda si prizadeta, saj je omajana tvoja predstava idealne družine, prav tako tudi zaupanje v mamo, zaskrbljena si, strah te je, da bo družina razpadla.
Ta trenutek resnice, soočanja z realnostjo je samo dokaz, da so tudi starši zgolj ljudje, ki prav tako kot vsak drug človek, delajo napake. Med odraslimi ljudmi se dogaja marsikaj, večkrat tudi varanje, ki je pogosto posledica tega, da človek v nekem odnosu ne zadovoljuje dobro svojih potreb, da je v tem odnosu nesrečen. V trenutku slabosti zato ne ravna dovolj razumsko, ampak predvsem pod vplivom čustev in potem se lahko zgodi tudi varanje.

Najbrž ne veš vsega, kar se med staršema dogaja in tudi prav je tako. Zdaj, ko je resnica privrela na dan, je za vse zelo hudo. Pregovor » Nobena juha se ne poje tako vroča, kot je skuhana«, je še kako resničen. Zato verjemi, da se bodo čustva postopoma umirila, najbrž tudi očetova.

Potrebno je tudi vedeti, da mama ni prevarala vaju z bratom, ampak vajinega očeta. Verjamem, da je do vaju kljub temu ostala ljubeča in skrbna mama, ki ji veliko pomeni vajina sreča, da je ostala mama kakršno potrebuješ in ji lahko zaupaš, kot si ji doslej. Pomembno je, da o svojih občutkih in skrbeh govoriš z bratom, starši, prijateljicami, ki jim zaupaš.

Četudi se zgodi, da starša ne bosta mogla rešiti medsebojnih težav vedi, da ostaneta tvoja starša, tvoj ati in tvoja mami za vedno.

Želim ti vse dobro in pazi nase.
Jožica Barborič, spec. klin. psih. in psihoterapevtka RT