nezaželen vonj

Vprašanja na tosemjaz.net.
sadone

nezaželen vonj

ObjavaNapisal sadone » 04 Nov 2019 19:57

Pozdravljeni. Doma imam konje za katere skrbim sama (stvar dogovora s starši) v skrbi uživam svoje konje imam rada in mi ni težko iti v hlev in kidati uživam pa tudi v jahanju in vsem kar je povezano s konji tu pa nastane problem konjskega vonja... Vedno kar koli počnem da sem okoli konjev ali v hlevu mi lasje začnejo "smrdeti" po konju zato bi si morala lase prati skoraj vsak dan sem pa od mnogih ljudi slišala da je vsakodnevno pranje las škodljivo in sem se enostavno začela oddaljevati od konj samo zato da si nebi vsak dan prala las in si jih tako uničila kar pa mi ni všeč saj so konji moj svet :(
Kako je potem s tem pranjem las, je res vsakodnevno pranje škodljivo? Imam tudi problem da se mi hitro začnejo mastiti kaj naj s tem? Kako naj preprečim morebiten vonj ali pa ga vsaj ublažim (kape in podobna pokrivala ne koristijo preveč...)? Poizkušala sem tudi s suhim šamponom vendar naj bi bil še bolj škodljiv kot pogosto pranje.
Prosim če mi lahko pomagate
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nezaželen vonj

Uredništvo » 06 Nov 2019 09:54

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Pogosto pranje las ti jih ne bo uničilo, lahko si brez skrbi. Pomembno je samo, da uporabljaš kak nežen šampon (recimo otroški) in zraven tudi balzam za lase. Oboje nanesi na sam las in ne toliko na lasišče, da preprečiš izsušitev lasišča, sicer se lahko pojavi še prhljaj oziroma začne lasišče izločati še več koži lastnih maščob - posledica so še bolj mastni lasje. 2-3-krat na teden pa s šamponom zmasiraj tudi lasišče. Poišči kak šampon, ki je namenjen prav mastnim lasem, lahko ti svetujejo tudi v lekarni.
Mislim, da ni razloga, da se odpoveš svoji veliki ljubezni, samo zaradi strahu pred uničenimi lasmi.

Uživaj v tem, kar rada počneš.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med., specializantka pediatrije