Turi

Vprašanja na tosemjaz.net.
ABCDFplus

Turi

ObjavaNapisal ABCDFplus » 14 Avg 2019 01:49

Pozdravljeni, nujno rabim nasvet!
Pred približno enim mesecem se mi je pod zadnjico naredil tur. Niti nisem vedela da je to to, sicer me je bolelo, a mi je šele mama povedala, da je to tur, ko mi ga je po enem tednu končno pregledala in iztisnila.
Vse lepo in prav, ko se mi je pa po nekaj tednih spet pojavil tur nad kolenom. Ta me je neznosno bolel, tako da sem prav jokala in nato odšla k zdravnici. Ta mi je predpisala Amoksiklav za en teden, tur je po enem tednu in nekaj dneh počil in me ni več bolel. En teden mir potem pa spet na drugi nogi, ta sicer ne boleč a vseeno grd. Zdaj ga imam poleg tega še enega in na roki se mi je naredil en manjši. Določeni bolijo določeni ne. Mislim, da se mi na zadnjici dela več manjših mozoljčkov, ki bi se lahko spremenili v ture.

NA POMOČ!

Kako naj odpravim to? Antibiotiki mi niso pomagali, sedaj pijem prehrambeni dopolnilo z vitamini B in C in jem kvas, ker babica pravi naj bi pomagal. Kaj je narobe z mano, je to imunost, ali bakterija, ali slaba hrana, ne razumem. In ali je to kužno?
Prosim odgovore, prosimmm
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Turi

Uredništvo » 15 Avg 2019 09:55

Odgovor svetovalca
_________________

Pozdravljena.

Ugotoviti preko spleta, kaj je vzrok tvojim težavam, je precej težko. Za navadnega zdravnika, kot sem sam pa sploh...

Lahko je en razlog, lahko pa kombinacija britja, ozkih hlač, bakterij na oblačilih, stresa, kakšnih zdravil, tvojega telesnega zdravja, pa še kaj bi se našlo. Upam da sem s tem jasno ponazoril svojo zadrego... Opazuj, poizkusi videti če obstaja povezava z nečim.

Še vedno pa ostaja pregled v živo eno glavnih zdravniških orodji. Torej če težave vztrajajo, oglasi se ponovno pri svoji zdravnici.

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine