akne spet

Vprašanja na tosemjaz.net.
kokol8ino

akne spet

ObjavaNapisal kokol8ino » 13 Feb 2019 19:18

Pozdravljeni sem fant star 21 let in sem pred 3 meseci končal z 6 mesečno terapijo z roaccutanom. Koža je bila še pred dvema tednoma vredu potem pa je kar naenkrat začela postajati mastna tako kot pred zdravljenjem in zopet so se mizačele pojavljati akne, ampak tokrat samo na obrazu ne pa po hrbutu ali po prsnem košu. Higiena je ista, saj uporabljam enak čistilni gel in enako vlažilno kremo 2x na dan tako kot med zdravljenjem. Kje tiči problem? Bi moral še enkrat do dermatologa in dati še enkrat čez zdravljenje z temi tabletami? prosim za odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: akne spet

Uredništvo » 14 Feb 2019 18:05

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljen.

Za zdravljenje aken je znano, da ugoden učinek traja, dokler se zdraviš. Res si jemal Roaccutane precej časa, vendar včasih ni dovolj. Predlagam, da se vrneš k dermatologu. Saj veš, prav preko poletja se Roaccutane ne jemlje, zdaj pa je še ravno pravi čas.
Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske in urgentne medicine
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: akne spet

ObjavaNapisal jazverjamem » 15 Feb 2019 16:11

Zivjo,

Tudi sam sem se zdravil s temi tabletami. Ce prav sem po prvem zdravljenju dozivel popolno remisijo aken, so se mi kasneje zopet povrnile.

Se enkrat sem obiskal zdravnico in ponovil terapijo. Jemal sem 40mg dnevno. Mineva ze 1 leto od druge terapije in nimam vec aken.

Le ne skrbi.

Lp
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi