Delavnice

Vprašanja na tosemjaz.net.
tecajnica

Delavnice

ObjavaNapisal tecajnica » 06 Jul 2018 06:14

Hodim na nek tecaj kjer bolj ali manj poslusam in opazujem. Vaje naredim sama doma in potem se pred mami da komentira. Tezko mi je pred predavateljem saj se ga nekako bojim. Je samozavesten, preklinja in me je strah nastopati sama.

Aja pozabila sem.kljucno vprasanje: je potem sploh vredno da hodim?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Delavnice

Uredništvo » 06 Jul 2018 12:51

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena.

Premalo vem o tem tečaju, da bi lahko komentirala, ali je vredno hodit. Vsekakor pa je pristop predavatelja vprašljive narave. Je možno, da ista znanja dobiš kje drugje? Lahko pa napišeš kaj več o tečaju ...

Lep pozdrav,

Janja Mišič, univ. dipl. psih.
Janja Mišič, univ. dipl. psihologinja
Filly

Re: Delavnice

ObjavaNapisal Filly » 06 Jul 2018 18:58

Tecaj je igralski. S tem sistrm.se ukvarja le ena sola. Sem pa se hodila na en tecaj v drugem kraju kjer je bila prijaznejsa predavateljica ampak ima drug sistem igre. Pri njej mi je bilo lazje saj sva sli pocasi, ure so bile individualne in se je res posvetila meni. Tukaj pa je slo res na hard ker traja sami 14 dni ampak jaz si se pred lastno babico ne upam nastopati kako bom pred temperamentnim predavateljem in dvajsetimi udelezenci? Danes nisem sla saj se nisem pocutila dobro in pa hodim tudi na prakso, tecaj je vsak dan zvecer tri ure pa se eno uro se vozim tja tako da sem rabila odmor.
Ta vikend bom izkoristila za nastopanje pred domacimi. Vsakemu posebej ena na ena da izgubim malo strahu. Ampak ko gledam druge ki gredo tja tako samozavestno gor govorit, se zjokat jaz pa sem tam nesamozavestna in tiha. Vcasih ima res kar malo krute fore ki mi nikakor niso smesne.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Delavnice

Uredništvo » 09 Jul 2018 11:00

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Ljudje smo različni, imamo različne zadrege, zadržke. Eden od teh je lahko nastopanje pred publiko. Trema pred nastopom je nekaj običajnega, če te ne ovira pri tem, da daš od sebe, kar zmoreš. Edini način, da premagamo hudo tremo je ta, da se soočamo s strahom pred nastopanjem. Torej si zelo pogumna, ker se kljub svojim strahovom vključuješ v igralske tečaje.

Je pa pri soočanju s strahovi vedno fino, da se soočamo postopoma - tako ko si se lotila tudi sama, najprej ena na ena, nato pred domačimi ... Če je strah prevelik, se lahko namreč zgodi, da potem povsem obupamo in se začnemo povsem izogibat situacijam, v katerih bi se lahko strah spet pojavil.

Seveda lahko proces soočanja s strahom uteži tudi učitelj, ki je grob in od nas zahteva preveč v prekratkem času. Misliš, da bi se lahko z učiteljem pogovorila? Mu pojasnila, da se zelo trudiš, da greš preko sebe, a da boš izgubila veselje, če bo zahteval preveč naenkrat.

Držim pesti, da se bo učitelj nekoliko unesel in da boš ostala v tečaju, če te igra veseli,

Janja Mišič, univ. dipl. psih.
Janja Mišič, univ. dipl. psihologinja