Ločitev

Ministrstvo za zdravje opravlja naloge, ki zadevajo zdravstveno varstvo, zdravstvene dejavnosti, spremljanje zdravstvenega stanja prebivalstva ter pripravo in izvajanje programov za krepitev zdravja.
Z20K11H2003
Objave: 7
Pridružen: 07 Dec 2017 17:43

Ločitev

ObjavaNapisal Z20K11H2003 » 15 Jan 2018 18:13

Pozdravljeni!
Moje vprašanje je povezano z mojimi starši. In sicer moja starša se ves čas kregata. Večino zaradi mene pa sploh ne vem kaj se storila narobe. Največkrat ko pridem iz šole me ignorirata se potem med mojo odsotnostjo(jaz sem v sobi one dva pa v dnevni sobi) skregata se dereta drug nad drugim potem naslednji dan ko pa me oči pelje v šolo se dere nadme pa sploh ne vem zakaj še dobro jutro mu ne smem več reči ker znori in se začne dret pogosto pa jih tudi dobim(imela sem že preklano ustnico, modro oko, modrice po ostalem telesu najhujši pa je bil blažji pretres možganov ampak še vedno je pretres kajne?). Najhuje pa je da mami nič ne reče razen tega da sem si zaslužila. Še enkrat ne vem zakaj. ocene imam dobre sem med boljšimi v razredu udeležujem se raznih tekmovanj. Imam tudi starejšo polsestro(35) in dva starejša polbrata(33, 26). V kratkem času pa sem poleg mojih hudih težav v šoli(povezanimi s sošolci) izvedela da si starša sploh nista želela otrok ker je mami od prej imela tri oči pa si jih ni želel, potem še da je mami naredila mislim da je rekla 4 ali 5 splavov in so jo v bolnišnici že postrani gledali zato je takrat mene obdržala. zdaj pa sta že velikokrat omenila ločitev. No meni je vseeno ker če nista za skupaj potem naj ne bosta skupaj. Mene bolj zanima kaj bo potem z mano(stara sem 14 let)? Pri mami nebi zdržala niti en dan ker se skregamo takoj. pri ošitu pa tudi nebi rada bila zaradi večih razlogov. Tako kot pa so nekateri en teden pri enem en teden pa pri drugem mi pa tudi ni ker bi jo še slabše odnesla. kaj bo potem, kam bom šla, kako bo to potekalo???
Z20K11H2003
Objave: 7
Pridružen: 07 Dec 2017 17:43

Re: Ločitev

ObjavaNapisal Z20K11H2003 » 20 Jan 2018 16:46

Pozdravljeni!
Zanima me če ste dobili moje vprašanje saj sem prejšnič odgovor dobila v dveh dneh zdaj čakam že nekaj dni.
Hvala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ločitev

Uredništvo » 22 Jan 2018 10:27

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

najprej te moram pohvaliti za pogum, da si nam o tem, kar se ti dogaja pisala. Zelo pa bi ti priporočala tudi, da ukrepaš še naprej in poiščeš pomoč v svojem okolju.

Običajno se po ločitvi starši dogovorijo za skrbništvo nad otrokom in tudi o tem, kako bodo potekali stiki z drugim roditeljem, ki ne bo skrbnik. Najprej morajo starši poizkušati skleniti sporazum na pristojnem centru za socialno delo, kadar jim to ne uspe, se obrnejo po pomoč na sodišče.

Glede na to kar si napisala ocenjujem, da si žrtev psihičnega in fizičnega nasilja. Najbolje bi bilo, da svoje težave zaupaš šolski svetovalni delavki ali pa se sama napotiš na najbližji center za socialno delo, kjer ti bodo znali svetovati. Kadar je v družini nasilje nad otroki, lahko center za socialno delo pomaga, da te umaknejo iz družine najprej v krizni center, kjer so na voljo strokovnjaki, ki znajo pomagati. Strokovnjaki na centru za socialno delo ti pomagajo na tak način, da ti lahko omogočijo bivanje v rejniški družini ali v stanovanjski skupini. Ena izmed možnosti pa je tudi, da pokličeš na TOM telefon brezplačna št. je 116 111, jim zaupaš svojo situacijo in znali ti bodo pomagati.

Želim ti vse dobro in veliko poguma!
Jožica Barborič, spec. klin psih. in psihoterapevtka RT
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ločitev

Uredništvo » 22 Jan 2018 10:31

Štirinajstletnica, lepo pozdravljena!

Upamo, da si prejela in prebrala odgovor svetovalke.
Še se nam oglasi!

Če bi želela še kakšne konkretne podatke o tem, na koga se lahko obrneš v svojem okolju, nam piši na naslov uredništva:
tosemjaz@nijz.si. V tem primeru nam sporoči, iz katerega kraja prihajaš.

Držimo pesti zate.
Uredništvo spletne svetovalnice
ŽŽ1

Re: Ločitev

ObjavaNapisal ŽŽ1 » 22 Jan 2018 13:04

Živjo!

Sem ŽŽ1 in tudi moja starša se kregata zaradi mene in moje sestre.Tudi ločila sta se.Pa ne vem zakaj?
Z20K11H2003
Objave: 7
Pridružen: 07 Dec 2017 17:43

Re: Ločitev

ObjavaNapisal Z20K11H2003 » 22 Jan 2018 17:04

Hej ŽŽ1!
Kako se pa počutiš? Jaz sem čist na tleh.