LJUBEZEN

Vprašanja na tosemjaz.net.
lea::tsj

LJUBEZEN

ObjavaNapisal lea::tsj » 29 Okt 2001 15:58

Kako pozabiti nekoga, ko ga že imaš rad dve leti, a ti ne vrača čustev tak kot bi jaz hotla. Lahko je z mano, sam kaj resnega noče.
odgovor psihologa::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 05 Nov 2001 09:53

Draga Lea!

Zaljubljenost je lahko po svoje lepo čustvo tudi takrat, če oseba, v katero je mladostnik zaljubljen, teh čustev ne vrača. Sprejeti moraš dejstvo, da so takšna čustva sestavni del mladosti. Razočaranja so nujna v življenju, so njegov sestavni del, niso pa usodna.

V mladosti je lahko razočaranje zaradi neuslišane zaljubljenosti zelo hudo, a ko odrasteš, se tudi tega spominjaš kot nečesa lepega iz tvoje mladosti, ki je bila zaradi tega lahko še lepša in bogatejša.

Sama sicer praviš, da to traja že dve leti, vendar je stara življenjska resnica, da je za lajšanje srčnih bolečin najboljše zdravilo čas. Za pozabljanje neke osebe, v katero si zaljubljena, je potreben čas, ki zaceli tudi rane. Večja je časovna razdalja od razočaranja, manjša je bolečina in sčasoma bodo prejšnje srčne rane povsem zaceljene. Res pa je, da je pri različnih ljudeh ta čas lahko zelo različen.
Ne smeš si pa dovoliti, da te razočaranje in bolečina vso prežema, da si ves čas s tem okupirana. Sicer pa – ali si se že vprašala, ali je on sploh vreden vseh teh tvojih čustev? Sama si zapisala, da ti fant ne vrača čustev tako, kot bi ti hotela, da je lahko s tabo, samo kaj resnega noče. Ne bodi mu le igračka, s katero se tu in tam poigra, nato pa jo odvrže!

Lep pozdrav,
Brane But, univ. dipl. psih.