spolni odnos

Vprašanja na tosemjaz.net.
majchi::tsj

spolni odnos

ObjavaNapisal majchi::tsj » 07 Okt 2001 18:50

S fantom sva imela spolni odnos in sva uporabila kondom. Fant je drzal z roko penis in ga potiskal v noznico. Je kaksna moznost,da zanosim? Kondom ni pocil, ker sva po spolnem odnosu v njega natocila vodo in nikjer ni puscal. Je to dovolj zagotova informacija s tem preizkusom vode?

Glede tistih tablet ki jih dobis pri ginekologu,ce kondom poci...koliko casa po spolnem odnosu moras vzeti tiste tablete, da ne pride do zanositve?

Mene je ful strah da je slo kej narobe.
Koliko casa po spolnem odnosu lahko gres na test nosecnosti in ti pokaze rezultat?
Lepo prosim, ce mi lahko cimprej odgovorite, ker me zelo skrbi.
Hvala za vnaprej.
Majchi
odgovor ginekologinje::tsj

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 09 Okt 2001 10:35

Pozdravljena!

Upam, de se vama ni zalomilo pri opisanem spolnem odnosu. Vseeno pa mirno počakaj en teden po pričakovani menstruaciji, in če je ne bo, naredi test nosečnosti, ki je lahko, če je pravilno opravljen, v tem času že tudi pozitiven v primeru zanositve. Če bo test negativen, počakaj še nekaj dni in potem pojdi na pregled h ginekologu.

Poskusa z vodo ne bi preveč priporočala, saj lahko pokaže samo večji defekt v kondomu (saj veš, kako mikroskopsko majhni so spermiji, pa tudi pred ejakulacijo in po njej se lahko kaj zalomi).

Tako imenovana postkoitalna kontracepcija ima učinek v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu in naj bo izjema in ne redna oblika kontracepcije. Rajši se odloči za kontinuirano - redno uporabo kontracepcij. tabletk in vseh skrbi bo ob redni uporabi konec.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.