prsi

Vprašanja na tosemjaz.net.
stara mama::tsj

prsi

ObjavaNapisal stara mama::tsj » 17 Sep 2001 19:21

Pozdravljeni!

Moja vnučka ima problem.Sva dobri prijateljici.Ona misli,da ima premajhne prsi.Stara je 18 let in ne more nositi modrčka.Tolažilne besede ji ne pomenijo nič in je vedno tako nesamozavestna in se skriva v preširokih puloverjih.Lepo bi vas prosila,če mi lahko kako pomagate.Ali mogoče obstajajo kakšne tablete,kreme - karkoli,kar bi lahko pomagalo.Tudi za lepe besede bom hvaležna,vendar to nič ne pomaga.Karkoli bi pomagalo.....

HVALA!
girl::tsj

Re: prsi

ObjavaNapisal girl::tsj » 18 Sep 2001 13:59

no tale problem sem zasledila že v prejšnem forumu, kjer pomagajo zdravniki,...
kot jaz mislim, če ima res majhne, si naj kupi modrček ki malo poveča prsi (pozabla sem kako se mu reče). saj se ne bo nič vidlo, samo malo se ji bojo povečale. poprašajta po trgovinah! good luck! čao!
odgovor zdravnice::tsj

Re: prsi

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 19 Sep 2001 15:20

Draga babica,

ne verjamemem, da sem bila katerega vprašanja bolj vesela kot Vašega. Ker ste zapisali, da sta z vnukinjo prijateljici in zato, ker ste se nam zaupali. Pa še, ker so očitno tudi v Sloveniji »superbabice«, ki ne le igrajo nogomet, ampak tudi uporabljajo internet. Čestitam!

Mnogo deklet se spomnim iz ambulante, ki so imele (po njihovi oceni ) prevelike ali premajhne dojke. Le redkokatera je bila z njimi res zadovoljna. Kreme žal ne pomagajo, tablete tudi ne, pa še škodijo zraven, morda bi si kupila večji modrček in vanj vložila posebni plastični dodatek za povečanje dojk, ki ga reklamirajo na TV. Ena izmed mojih sodelavk ga zelo uspešno uporablja, druga sodelavka pa trdi, da je kljub »popolnoma ploski» postavi samozavestna, poročena, ima zlatega sina, ki ga je dojila celo leto, ….

Draga babica, upam, da smo Vam vsaj malo pomagali. To, da je mnogo pomembneje bogatiti notranjost kot skrbeti za »fasado«, ste pa že itak sami povedali svoji dragi vnukinji. Časi pa najino trditev vsak dan negirajo, kajne? Dekle gotovo dela na svoji notranjosti in je Človek z veliko začetnico, o tem ne dvomim. Že zato ne, ker očitno združuje prednosti svojih rosnih let z Vašimi izkušnjami. Še enkrat čestitam za vajino medsebojno zaupanje in obe lepo pozdravljam.

Mag. Damjana Podkrajšek, dr.med., specialistka šolske medicine
stara mama::tsj

Re: prsi

ObjavaNapisal stara mama::tsj » 25 Sep 2001 16:09

Zakaj pa kreme in tabletke niso učinkovite?Glede na to, da smo odkrili mnogo stvari...
odgovor zdravnice::tsj

Re: prsi

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 28 Sep 2001 14:38

Draga stara mama!
Obe dobro veva, da mora predpisano zdravilo ne le pomagati (npr. povečati dojke), istočasno pa ne sme imeti stranskih učinkov, vsaj hudih ne. Vem, da boste rekli, da je počakati 10 let mnogo mnogo preveč, ampak vseeno bom zapisala: Nekatere žene se pohvalijo, da jim je povečana količina mlečnih žlez, ki je nastala med nosečnostjo in dojenjem, ostala tudi kasneje, druge povedo, da se dojke tudi po tem obdobju niso povečale.

Vaša vnukinja bo v svoji okolici gotovo našla osebo, ki je samozavestna in odločna kljub majhnim dojkam. Morda ji lahko pri tem pomamgate.
Srečno!

mag. Damjana Podkrajšek specialistka šolske medicine