penis - izliv

Vprašanja na tosemjaz.net.
mare::tsj

penis - izliv

ObjavaNapisal mare::tsj » 28 Avg 2001 13:21

Lep pozdrav!

Imam problemček zato se obračam na Vas da mi svetujete oz. pomagate razložiti sledeče neznanke in težave:

-koliko naj bi zdrav moški izbrizgal semenske tekočine in kakšna naj bi le ta bila(pri meni se zdi da je z vsakim izlivnim sunkom količina kakor tudi gostota manjša tako da na koncu orgazma mi iz penisa priteče le še brezbarvna tekočina, čeprav je prej bolj belo rumena. ar pa se količine tiče je vsega skupaj za eno čajno žličko.)

-kadar se samozadovoljujem skoraj vedno dobim nekakšno rdečico oz rdeče madeže, ki se mi pojavijo na stičišču glavice in pokrivne kožice-torej na tistem delu kože ki pokriva glavico in vedno se potem ti madeži pojavijo tudi na glavici kakor, da se preslikajo nanjo.
Ta pojav je včasih tudi srbeč in izgine po kakšnem dnevu ali dveh.

-zanima me tudi zakaj se občasno pojavi problem pri erekciji saj se mi dogaja, da mi ud nikakor ne otrdi ali pa otrdi in mi med odnosom popolnoma ohlapne to se mi dogaja že lep čas in čeprav se do sedaj nisem obremenjeval,me pa sedaj že pošteno skrbi saj sem star 28 let in se mi zdi, da sem še premlad za probleme te vrste...

Za odgovore in nasvete se Vam vnaprej lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Mare
odgovor ginekologinje::tsj

Re: penis - izliv

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 29 Avg 2001 14:25

Kar se količine izlite sperme s sperm. tekočino tiče, po opisu sodeč izgleda, da ni odstopanja od normale. Če pa želiš podrobnejšo analizo, tudi barva, gostota... je potreben pregled sperm. izliva, vendar če nimaš drugih težav, mislim, da to še ni potrebno.

Rdečica in ostalo po samozadovoljevanju je verjetno samo odraz draženja in mehaničnega pritiska, posebej če simptomi sami od sebe izginejo v kratkem času. Če pa bi se opisani simptomi stopnjevali, gre mogoče za infekt (pomaga Canesten mazilo), vendar bo bolje, če se opravi pregled vsaj pri osebnem zdravniku.

Mislim, da so občasne težave z erekcijo tudi v tvoji starosti, lahko normalne. Če pa se ti zdi, da se to prevečkrat dogaja in da nimaš vzroka za to (kaj pa psihična preobremenjenost??), potem ne bo pomagal nasvet po elek. pošti in bo treba poiskati ustrezno zdravniško pomoč.

Lep pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.