posesivnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
korosica::tsj

posesivnost

ObjavaNapisal korosica::tsj » 29 Avg 2001 12:01

Pisem vam v upanju da mi boste pomagali najti odgovor na moj problem.S fantom sem ze pol leta.Vse je prelepo,imava se rada,se spostujeva in narediva ogromno stvari druga za drugega.A problem je v tem da je moj fant zelo ljubosumen,posesiven. Nimam svobode kajti on zeli vedeti vse o meni.Brska celo po mojem imeniku,bral je celo mojo e-mail posto itd....Vse bi bilo vredu ce on nebi bil tako malenkosten saj ga ze mala stvar vrze iz tira in se skregava.Ljubim ga,z njim si zelim celo zaziveti zivljenje v dvoje a kaj naj naredim da bi se on spremenil.Ce ze koga pozdravim na ulici je ves dan jezen name.To je ze pretirano a mnogi mi pravijo da je to neozdravljiva bolezen.vedno sem jaz tista, ki popusti a vse to zaradi ljubezni do njega.A v resnici hudo trpim.

A bi se mogoce to kaj spremenilo ce bi skupaj zivela,kajti midva sva oddaljena 200 km drug od drugega in se vidiva enkrat tedensko.
Hvala za vas odgovor.
Lep pozdrav!!!!
odgovor psihologa::tsj

Re: posesivnost

ObjavaNapisal odgovor psihologa::tsj » 29 Avg 2001 14:30

Pozdravljena!

Glede fantovega obnašanja lahko po mojem storiš le to, da mu poveš, kako te to moti. V kolikor se ne bo mogel obvladati, moraš računati s tem, da se bo v položajih, ki ga bodo vznemirili, tudi v prihodnje tako obnašal. Morda je njegov dvom res povezan z občutkom velike oddaljenosti med vama. Če bi živela skupaj in bi se pogosteje srečevala, bi se intenzivnost vajinih čustev morda sčasoma unesla.

Če se zaljubljenca ne moreta obvladati v prvih mesecih svojega partnerstva in si prizadajata trpljenje, se navadno kasneje obvladujeta še manj, zato postaja zveza čedalje neznosnejša. Res pa je, da svoje vedenje z močno voljo lahko kultiviramo. Hočem reči, da ni odvisno le od tebe, kako se bo fant obnašal, ampak se mora za spremembo vedenja odločiti on.

Upam, da boš fanta prepričala, da ti lahko v celoti zaupa in da bosta srečna.
Matej Žnuderl, univ.dipl.psih.