Deviška kožica in orgazem

Vprašanja na tosemjaz.net.
K kaj
Objave: 18
Pridružen: 11 Okt 2019 22:27

Deviška kožica in orgazem

ObjavaNapisal K kaj » 22 Sep 2021 22:34

Pozdravljeni
Imam par vprašanj na katera si sama enostavno ne znam odgovoriti.
Kar nekaj let se že samozadovoljujem in do sedaj sem orgazem vedno doživela samo s pomočjo ščegetavčka. Pred pol leta pa sem začela probavati tudi notranjost mojega telesa. Ampak enostavno ne razumem kako lahko doživim vaginalni orgazem, ker meni osebno to ni nic posebnega, če imam v sebi prst ali dva. Me ne boli ali moti, mi pa tudi paše ne. In sedaj me je strah, da tudi ko bom imela spolni odnos, da ga enostavno nebom mogla doživeti. Vem, da si med spolnim odnosom lahko sama ali pa mi on pomaga pri ščegetavčku ampak to ni to. Če mi lahko prosim razložite kako je to mozno oziroma kaj delam narobe?
No kot drugo pa me zanima, če je možno, da sem si jaz deviško kožico že predrla s tamponi ker jih tudi ze nekaj casa uporabljam. Ali pa slučajno s prstom pri samozadovoljevanju, ker sem prebrala, da bi naj bila deviska kožica čisto pri vhodu v vagino jaz pa tja spravim cel prst. Je res, da me je od začetka v obeh primerih malo bolelo ampak krvi pa ni bilo, da bi vedela da sem jo predrla. Je mozno da sem jo res ze predrla?
Hvala za odgovor
Lep pozdrav
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Deviška kožica in orgazem

Uredništvo » 24 Sep 2021 11:31

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede samozadovoljevanja ni pravil niti ne navodil, tako da kar raziskuj svoje telo dalje- s tem ni nič narobe.
Kar se deviške kožice tiče, pa se običajno nahaja na vhodu v nožnico v obliki zelo prožnega prstana, tako da je verjetnost, da bi si jo predrla z majhnim tamponom ali prsti, najverjetneje majhna.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije