savne

Vprašanja na tosemjaz.net.
tadej95
Objave: 2
Pridružen: 10 Jul 2020 00:20

savne

ObjavaNapisal tadej95 » 22 Sep 2021 11:51

pozdravljeni

ni težava me pa samo zanima.. če ni možno dobiti odgovora lahko temo izbrišete.
mi lahko kdo pove izkušnjo v savni sam še nisem bil me pa zanima kako je tam ker se mi zdi da ne vem točno vsega in kaj rabiš s sabo ali karkoli in kak je tam nasploh a si v savni oblečen ali gol ali kakor želiš mi lahko kdo to pove začetek in konec?

lp.
Tadej
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: savne

Uredništvo » 22 Sep 2021 12:42

Pozdravljena,

morda ti bo na tvoje vprašanje odgovoril kdo od vrstnikov na forumu?
V ekipi spletnih svetovalcev žal nimamo strokovnjaka s področja wellnesa.

Lep pozdrav iz uredništva.
suomensk

Re: savne

ObjavaNapisal suomensk » 22 Sep 2021 13:33

Govoriš o finski savni? Pričakuje se, da boš v Adamovem oz. ženske v Evinem kostimu. Če boš v kopalkah, boš izpadel "kmetavzar", "čoban" ali kakorkoli že rečete pri vas. Eni so tudi manj sramežljivi, tisti bolj pa si lahko intimne dele mirno zakrijete z brisačo. Pride prav tudi, če se ti "prijateljček" ob golih sosavnalkah postavi v pozor. Iz higienskih razlogv se spodobi, da si na klop v vsakem primeru pogrneš brisačo, kaj veš, kako dobro si si ali ti ali kdo od predhodnikov opral r*t. Noter se načelno v enem kosu "kuhaš" in švicaš in kakor čistiš pribl. 15 minut, morala bi biti tudi kakšna peščena ura za lažjo oceno časa. Ponavadi se sedi, nekateri pa se tudi uležejo, če je le dovolj prostora za vse. Pravi Finec bi potem stekel ven in se vrgel v ledeno mrzlo vodo, ti pa lahko, kakor ti pač paše, greš pod mrzel tuš ali pa greš kar takoj naprej na ležalnik v sobi za sprostitev, kar pomeni, da naj bi tam tiho meditiral in ne na ves glas govoril z drugimi. Cikel lahko ponoviš v n iteracijah, odvisno od tvojih preferenc oz. časa, ki je vključen v vstopnino.

Če nisi siguren, pa opazuj druge in jih posnemaj, kaj dosti ne moreš faliti. Pa obvezno snemi s sebe ves pleh in upoštevaj, da se elektronika v vročem ne počuti najbolje. Če so ti vgradili srčni spodbujevalnik, proteze ipd. oz. če resno verjameš, da so te pri cepljenju čipirali, pa se raje predhodno posvetuj s pristojnimi organi.