Skoči do osrednje vsebine

Domov

V spletni svetovalnici smo vedno tukaj zate. Ozri se po izkušnjah vrstnikov in razišči vsebine. Zaupaj nam svoje vprašanje.

Imaš težavo?

Potrebuješ nasvet?

Iskalnik za iskanje po strani

Stopi v stik

s strokovnjakom.

Si v stiski?

Poišči pomoč

Video o spletni svetovalnici #Tosemjaz

Zgodba o Bojanu, ki poišče pomoč.

Članki

  • Modra svetloba in spanje: kaj bi morali vedeti vsi mladostniki?

    Ali že poznaš skrivnost o modri svetlobi in njenem vplivu na tvoje spanje? Če ne, predlagam, da sedaj skupaj raziščemo to barvito, a zelo pomembno temo za vse nas, ki živimo v 21. stoletju.

  • Poškodbe zob – kako ob njih ukrepaš in kako jih lahko preprečuješ

    V nadaljevanju lahko spoznaš priporočila, ki so ti lahko v pomoč pri preprečevanju poškodb v ustni votlini.

  • Kako nastane rak

    Si vedel/a, da se rak razvije iz ene same mutirane celice? Gre za to, da ta ena celica pridobi prednost pred ostalimi celicami, da se hitreje deli, njene potomke kopičijo nove in nove mutacije in postajajo vedno bolj agresivne.

  • Miti in resnice o spolnosti – preveri svoje informacije

    Tematike o spolnosti so v obdobju odraščanja lahko zelo vznemirljive in nove, še posebej, če jih obkrožajo skrivnostnost, tabuji in prikrivanje. V vsej radovednosti odkrivanja tematik o spolnosti se nam pogosto pojavi vprašanje, kje pravzaprav sploh poiskati prave in verodostojne informacije.

  • TikTok možgani

    Se tudi tebi večkrat zgodi, da si želel/a na TikToku pogledati samo en video, nato pa se zaveš, da je od takrat minilo že precej časa? Če se ti to sliši znano – beri naprej; nisi edini, nisi edina.

  • Jezo lahko obvladaš

    »Vsakdo se lahko razjezi – to je preprosto. Toda razjeziti se na pravo osebo, s pravo mero, ob pravem času, s pravim razlogom in na pravi način – to pa ni preprosto.«

  • Skrivnost uspešnih šolarjev je rutina

    Imaš po počitnicah, ob vračanju v šolske klopi težave z vzpostavljanjem rutin in navajanjem na šolsko okolje? Predstavljamo ti nekaj nasvetov, kako vzpostaviti šolsko rutino, ki ti bo olajšala prihodnje šolsko leto.

  • 5 temeljnih načel za učinkovito komuniciranje, ko smo v težavah

    Oglej si nekaj koristnih napotkov za uspešno komunikacijo, ki ti bodo v pomoč tudi tedaj, kadar si v težavah ali s kom v konfliktu.

  • Ugotovi, ali si dovolj naspan/a?

    Če si mladostnica, če si mladostnik, obstaja velika verjetnost, da dnevno ne dobiš dovolj kakovostnega spanja. O najpogostejših razlogih za premalo spanja lahko več izveš tukaj. V nadaljevanju lahko tudi ti pri sebi preveriš, ali spiš premalo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje