Koncert

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ahdejno

Koncert

ObjavaNapisal Ahdejno » 08 Jan 2021 19:28

pozdravljeni


že nekaj let sem fanica skupine My Chemical Romance, in 4.7.2021 (če se korona situacija umiri in bo vse po sreči) pridejo v Italijo. Vstopnice niso drage, kupim si jih lahko sama. Vendar za koncert potrebujem spremstvo polnoletne osebe. Moja mami bi na splošno šla zraven, vendar se trenutno ne strinja z mojo idejo. Vstopnice bodo kmalu razprodane, kupiti pa mi jih noče, čeprav bi ji za njih dala denar.

Na ta koncert si res želim, in ker je to njihova verjetno zadnja turneja (leta 2013 so se razšli, vendar so se to leto spet vrnili za turnejo) bi to bila moja zadnja šansa da jih vidim v živo.

Kako naj prepričam mami da greva na koncert?

lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Koncert

Uredništvo » 13 Jan 2021 08:58

Odgovor svetovalke
__________________

Lepo pozdravljena,

želiš si torej na koncert, čeprav se starši s to idejo ne strinjajo. Morda bi bilo dobro, da s starši sedeš za mizo in jih brez izsiljevanja vprašaš po razlogih. Pazljivo jih poslušaj ter jim nato razloži, koliko ta koncert tebi pomeni. Mirno jim predstavi tudi svojo stran zgodbe. Najboljše je, če med starši in otroci vlada zaupljiv odnos, ki temelji na odprti komunikaciji. To pomeni, da se o določenih željah pogovarjate na način tehtnih argumentov. Dogovore torej sklepate tako, da skupaj poskušate priti do rešitve, ki bo sprejemljiva za obe strani. Ker si mladostnica, pomeni da si že skoraj odrasla; poskušaj torej razvijati način pogovarjanja kot ga imamo odrasli med seboj. Takšen pristop bo tudi tvojim staršem pokazal, da si odgovorna in zrela.

Starše je velikokrat strah za svojega odraščajočega otroka in včasih ne razumejo glasbe ali stila, ki je njihovem otroku oz. mladostniku všeč. Poskušaj s tega zornega kota pogledati na mamino mnenje in razumeti njen strah. Če imaš brata ali sestro, lahko tudi njega/njo povabiš na koncert. Morda bi še katera prijateljica šla zraven, pa povabila svojo mamo. Poskušaj na različne načine priti do rešitve, vendar bodi pazljiva in potrpežljiva, saj boš tudi s tem staršem pokazala svojo zrelost.

Menim, da boste s pogovorom in medsebojnim razumevanjem skupaj prišli do odločitve, ki bo sprejemljiva tako za tebe, kot tudi za tvoje starše.

Veliko sreče in lep pozdrav,
Nikolina Magaš, dipl. psih (UN).
thethinker
Objave: 29
Pridružen: 15 Nov 2020 17:40

Re: Koncert

ObjavaNapisal thethinker » 14 Jan 2021 13:44

when i was
a young boi
my father
took me into the city
to see a marchimg band

he said son when
you grow up
will you be
the savior of the broken
the beaten and the damned

he said will you
defeat them
your demons
and all the non-believers
the plans that they have made

Because one day
I'll leave you
a phantom
To lead you in the summer
To join the black parade
Lala8282

Re: Koncert

ObjavaNapisal Lala8282 » 14 Jan 2021 18:15

Zivjo!
Sm mela nekej let nazaj podoben primer... Sm hotla na koncert od Justina Bieber ja, mami ga definitivno ne bi poslušala uro pa pou🤣 in sm se znašla tko, da sm se dogovorila z eno punco, ki je bla polnoletna, da greva skupi... Sm sla z organiziranimi prevozi, tm sva se zmenili, da se skupi usede a in sva bli pol skos skupi... Je blo "varno" tut iz tega vidika, da sva se po koncertu počakali (nisva meli skupi sedišč) in si s tem zagarantirali, da bova skupi šli do busa...
Sigurno mate kksno fan skupino na fbju, da se lahko pozanima, če bi te kdo lahko vzel s sabo
Good luck and enjoy🥰
Ahdejno

Re: Koncert

ObjavaNapisal Ahdejno » 14 Jan 2021 22:34

thethinker


marry me pls 🙏
thethinker
Objave: 29
Pridružen: 15 Nov 2020 17:40

Re: Koncert

ObjavaNapisal thethinker » 27 Jan 2021 21:13

Ahdejno

hahahaha, sori nism prej vidu tegale, dvomm da boš ti tole moje vidla ampak ja.. u got any fake instagram acc or something?
Ahdejno

Re: Koncert

ObjavaNapisal Ahdejno » 31 Jan 2021 20:32

Thethinker

ofc moj insta je veselo_korenje loh me dodaš lol
thethinker
Objave: 29
Pridružen: 15 Nov 2020 17:40

Re: Koncert

ObjavaNapisal thethinker » 01 Feb 2021 11:48

Ahdejno

well well well, if this aint the mcr girl
;););)