Kondom

Vprašanja na tosemjaz.net.
Problem334

Kondom

ObjavaNapisal Problem334 » 06 Avg 2018 23:36

Star sm 13 in moja punca je tut 13 pa je rekla da hoce da grema sexat... in dj mam js problem v tem da nevem kk naj kupim kondome kr mam penis vlek sam 11 cm in nevem kje naj dobim tk male na neki strani sm vidu da jih majo sam nevem kk naj narocim da ne bota ati pa mama zvedla da sm kupu kondome
sfd

Re: Kondom

ObjavaNapisal sfd » 07 Avg 2018 14:02

Mislim da si še mogoče mal premlad za spolni odnos, sicer pa si jih lahko kupiš v vsaki trgovini, v večjih trgovinah imajo ponavadi tudi več velikosti, pa tudi blagajne na katerih si lahko sam plačaš če ti ni prijetno da trgovka vidi kaj kupuješ. Če kupuješ prek spleta kupuj prek priznanih trgovin.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 07 Avg 2018 23:01

Odgovor svetovalca
________________

Pozdravljen!

Oprosti da ti moram še jaz s tem zatežit, ampak še enkrat premisli- najbrž sta še malo premlada za take stvari.
Po pregledu "literature" ugotavljam, da bi bilo prav si izmerit z metrom dolžino in obseg penisa v erekciji in glede na to kupit primernega. Sicer ne vem, če boš našel kondom ki bo dolg 11cm, ampak kar se dolžine tiče je lahko kak cm večji. Bolj pomembno je, da je širina prava, ker bi te preozek tiščal, preširok pa ti bo padal dol in ne bo opravaljal svoje naloge.

Uporabnik zgoraj (Sfd) je dal dober predlog, jaz sem mislil povedati, da bi lahko prosil kakega starejšega prijatelja, da jih kupi namesto tebe. Ali pa, da greš v trgovino z dobrim (najboljšim) prijateljem in si skupaj ogledata ponudbo in kupita. V dvoje so take stvari lažje.
Kakorkoli pa, če boš imel spolni odnos prvič pri 13, 14, 15, 16... uporabi kondom! ne glede na to kaj punca pove. Tudi, če pove, da ga ne rabiš, ga imej!
V ambulanti sem že videl, koliko težav ti lahko povzroči samo en spolni odnos brez kondoma. Ne želiš si tega, verjemi mi.
Kakorkoli boš rešil, srečno.

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
Gromstrela

Re: Kondom

ObjavaNapisal Gromstrela » 06 Sep 2019 21:35

Zaradi firbčnosti, ker ne morem razumeti, kakšne težave vse ste v svoji ambulanti videli zaradi samo že enega spolnega odnosa brez kondoma, zakaj je sex brez kondoma tk grozen, mi povete? In zakaj naj punci ne bi verjel, če mi reče, da kondoma ne potrebujem, kaj nobeni punci ni za zaupat, ker niti sama ne more vedet s kom je bila pred mano, mi laže in vse lažejo o svoji promiskuiteti mogoče, kaj ste mislili s tem?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 15 Sep 2019 23:19

Odgovor svetovalca
________________

Pozdravljen.

Ne, ne gre za laganje in ne gre za to, da bi bil seks brez kondoma grozen. Če si tako razumel, potem si se malce prenaglil. Če bi vsak posameznik občutil v telesu in enostavno "vedel" da ima spolno prenosljivo bolezen, potem slednje mogoče niti obstajale ne bi več. Razmisli o tem.

Poleg tega ne gre samo za trenutno spolno prenosljivo bolezen, gre se tudi za dolgoročne posledice, ki jih lahko ima nekdo po tem, ko preboli tako bolezen. Lahko se gre za kronične bolečine, nezmožnost zanositve.... Videl sem pa tudi osebo, ki se je, kljub uspešno ozdravljeni SPB (verjetno klamidija), psihično čisto sesula. Kljub laboratorijsko potrjeni odsotnosti klamidije je ta oseba še mesece hodila v ambulanto in navajala, da je nekaj drugače na spolovilu- pa je bilo vedno vse ok. Še ko je prišla v ambulanto zaradi drugih težav, je na koncu spet to omenjala. Ne želiš si težav samo zaradi tega.

Spolni odnos brez kondoma je popolnoma ok, ampak s stalnim partnerjem, kateremu zaupaš.

Ali zdaj bolje razumeš, zakaj tako težimo s tem kondomom?

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
Gromstrela

Re: Kondom

ObjavaNapisal Gromstrela » 16 Sep 2019 10:44

Pfft, pri 13,14,15,16,17, je punca statistično najverjetneje in tud po zdravi pameti še devica se vam ne zdi? Če mogoče ni, je bla pa najbrž samo z enim, k ga je dobro poznala, al pa s parimi ljudmi k jih je poznala dobro že od prej in niso bili neki neznanci in to. In itak se v šolah ful teži s tem, da bodi odgovoren glede tega in to in tisti, k so pametni, to upoštevajo. in pol ful ni neki možno, da bi imela kaj, razen, če je že pri 16. letih se šla k.urbat (brez kondoma) pol pa ja, pol je možno, da ima kaj punca. se vam ne zdi, fak no, da bi za punco mogu domnevat, da je že pr teh letih k.urba, da če se je mogoče šla k.urbat, da ni bla pametna punca, ki zna zase poskrbet in je šla brez kondoma, da laže al je devica, da laže s kom vse je spala, no, kaj vam je? ni čudno, kam gre ta svet pol na tak način. Pfft, ja in psihična sesutost zaradi punc, ki so zlobne, zaradi uničenega razmerja, to ima lahko tud dolgoročne posledice na tvojo psiho, se vam ne zdi?
Ja, ne vem, kaj je zdaj s tem kondomom, pojasnite še bolj prosim?
Bixio

Re: Kondom

ObjavaNapisal Bixio » 16 Sep 2019 19:21

Pozdravljen
A še zmeri ne razumeš kondom je zaradi spolno prenosljivih bolezni in te ščiti prav tako ščiti pred zanositvijo in ja punce velikokrat lažejo ker jih je sram in pri 16 ali 17 jih večina že izgubi nedolžnost tiste pametne ki so redke pa se zaščitijo in čakajo na pravega in ne gredo kar s prvim men osebno je primerna starost 18 let ali več..manj je absolutno premal
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 16 Sep 2019 23:08

Odgovor svetovalca
________________

Ponovno pozdravljen.

Ti si pameten fant, zelo dobro razmišljaš.
Sicer pa glede tvojega vprašanja - še premalo to omenjamo (kar se tu javno opravičujem), ampak na strani tosemjaz boš našel zelo veliko člankov o spolno prenosljivih boleznih in kontracepciji (zakaj kondom). Lahko tudi malo pobrskaš po starejših objavah....
Če boš iskal odgovore, jih boš zlahka našel.

Za zdravo (človeško) pamet je res neverjetno, da ima lahko 13 letna oseba kakšno spolno prenosljivo bolezen. Za pamet povzročitelja spolno prenosljive bolezni pa je to nekaj najbolj normalnega, če se lahko pohecam :)
Komot se oglasi nazaj, ko se prebiješ skozi gradivo, če boš imel takrat še kakšno vprašanje.

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
Gromstrela

Re: Kondom

ObjavaNapisal Gromstrela » 03 Okt 2019 21:03

Ha, to da sem pameten fant je sarkastična opazka, kaj? Po vašem,a stalna partnerka kateri zaupaš, pa ne more bit okužena in tega niti ne ve, če je pred tabo imela druge, če mogoče ni uporabila kondoma, če je bila promiskuitetna, a kva? Problem tega, da mora biti vedno kondom, ker ne veš, kdo je okužen in kdo ne je, ker s tem pridobi punca pravico, da ti laže s kom je bila pred tabo in pravico do tega, da te lahko vara, se vam ne zdi? Je bila slo raziskava v kateri so ljudje povedali, da povezujejo, če partnerka vstraja pri uporabi kondoma, d je bila pred tabo promiskuitetna in da zato ne ve, ali je lahko mogoče okužena in promiskuiteta preden je tebe spoznala ljudem ni sexy so povedali.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 04 Okt 2019 23:18

Odgovor svetovalca
_________________

Ne ne, si pameten.
Seveda, kot sem že napisal- spolni odnos stalnih partnerjev, ki si zaupata, je tudi brez kondoma povsem ok (pustimo zaščito glede nosečnosti...)
Naj jaz nekaj vprasam- koliko resnih zvez si imel?

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine