Preteklost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Izgubljena-77

Preteklost

ObjavaNapisal Izgubljena-77 » 11 Sep 2019 21:59

Zanima me ali je normalno da me moti fantova preteklost? No ne ravno moti, zavedam se da kar je bilo je bilo pred mano in nima zveze z mano sedaj, ampak ko se spomnim na njegovo bivso, postanem grozno slabo. Tako zelo, da mi prav unici teden ali se vec. Vem da je bila pred mano z njim druga punca, tega se ne da spremenit. Ne znam natancno razlozit zakaj sem tako zalostna ko se spomnim na njo. Ampak se ne morem znebit slabe volje in potem se kregava.
Kako naj pustim preteklost v preteklosti?? Saj teorijo vem. Samo narediti to je pa nekaj drugega.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Preteklost

Uredništvo » 13 Sep 2019 10:34

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena Izgubljena-77!

Hvala ta tvoje poslano vprašanje.

Če najprej povzamem tvoj problem – si v zvezi s fantom, ki je v preteklosti že imel punco. Misel nanjo negativno vpliva na tebe, te spravi v slabo voljo, kar potem negativno vpliva tudi na vajin odnos s fantom.

Nič nisi napisala o tem, kaj je tisti dražljaj, tisto nekaj, kar v tebi sproži misel na njegovo bivšo punco? Ali jo mogoče tvoj fant pogosto omenja? Ali si mogoče v glavi ustvarjaš primerjave z njegovo bivšo? Se sprašuješ, ali si v določenih stvareh taka kot ona ali boljša? Če je krivo slednje, se moraš zavedati, da je vsak človek edinstven. Edina oseba, s katero bi v življenju morala tekmovati, si ti sama. Prizadevati si moramo vedno biti boljši jaz in ne tekmovati z drugimi.
Prav tako nisi nič bolj podrobno napisala, katere misli o njegovi bivši te spravijo v slabo voljo. Ali lahko morda kaj več napišeš o tem? Če imaš slučajno kakšne dvome ali skrbi o vajinem odnosu, pa se o tem odkrito pogovori s svojim fantom in poskušajta skupaj razčistiti in rešiti stvari.

Kot sem že prej napisala, vsak človek je edinstven in vsak ima v sebi tisto nekaj, kar ga dela posebnega in unikatnega. Verjamem, da fant, s katerim si v zvezi, vidi tisto nekaj, kar je na tebi posebno in te ima rad, takšno kot si in zato ker si ti. Prav tako je res tudi to, kar si napisala tudi ti, da preteklosti ne moremo spreminjati. Življenju moramo biti hvaležni za vse izkušnje, ki smo jih imeli in rasti iz njih. Osredotočati pa se moramo na sedanjost in na prihodnost, ker imamo tu moč, da si ustvarimo življenje kot si ga želimo in da smo srečni. Tako tudi tvoj fant ne more spremeniti tega kar je v preteklosti bilo in lahko morebitni očitki o njegovih preteklih zvezah zelo negativno vplivajo na vajino zvezo ter lahko začnejo slabiti vajin odnos. Ko te bodo spet zajele slabe misli, jih poskušaj preusmeriti. Pomisli na to, kako lepo ti je s fantom, pomisli na vajine lepe in srečne trenutke ter se spomni tega, da je sedaj fant izbral tebe in ima rad tebe.

Težko ti v odgovoru napišem kaj bolj konkretnega, ker imam o tvoji situaciji premalo informacij, da bi lahko vedela, kaj je vzrok temu in ti na podlagi tega svetovala. Zelo bom vesela, če se boš še oglasila in napisala kaj več oz. odgovorila na moja vprašanja, da bova lahko še naprej skupaj poskušali rešiti tvoj problem.

Želim ti veliko ljubezni in vse dobro!
Sara Seršen, dipl. psihologinja (un)