Spolni odnos ter anxiety

Vprašanja na tosemjaz.net.
anxietygirl222

Spolni odnos ter anxiety

ObjavaNapisal anxietygirl222 » 09 Sep 2019 16:24

Živijo. Imam 2 problema.
1. Stara sem 16 in z fantom sva skupi že 8 mesecev. Pred parimi dnevi sva imela spolni odnos, na katerega sva bila oba pripravljena. Uporabila sva kondom, ki ni počil in tudi njemu ni prišlo do orgazma oz. ni prislo do izliva semenske tekočine. Vem da je neumno vendar me vseeno skrbi da sem noseča, za to je kriva moja anxiet?. Aja pa še ravno sem koncala menatruacijo in to pomeni da je manjša verjetnost za nosečnost.
2. Ta problem se povezuje z prvim vprašanjem. Imam hudo anxiety. Za katere koli dogodke si izmislim skoraj nemogoče scenarije in se potem zaradi tega neprestani sekiram. Kako si lahko pomagam?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolni odnos ter anxiety

Uredništvo » 10 Sep 2019 12:52

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede na opisano je verjetnost zanositve majhna. Če bodo skrbi prisotne tudi v prihodnje, je priporočljivo, da obiščeš ginekologa, ki ti lahko predpiše kakšno dodatno metodo kontracepcije.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolni odnos ter anxiety

Uredništvo » 11 Sep 2019 11:19

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Razmisli, kaj pridobiš s tem - si s tem življenje olajšaš ali precej otežuješ? Verjetno boš zelo kmalu ugotovila, če že nisi, da si na tak način ustvarimo skrbi in probleme, ki jih včasih sploh ni, ali pa so realno mnogo manjši kot se nam zdijo na prvi pogled. Kaj narediti - ni tako enostavnega odgovora. Nekako najbolj racionalen je, da namensko preusmeriš pozornost stran od skrbi, da se zamotiš z drugimi aktivnostmi. Imaš kakšne hobije? Kaj te veseli? Te aktivnosti prični, takrat ko vidiš, da te je preplavila zaskrbljenost in so tvoje misli preveč enostransko usmerjene.

Lepo pozdravljena,
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije