nepravičnost š.servisa

Vprašanja na tosemjaz.net.
zumzum

nepravičnost š.servisa

ObjavaNapisal zumzum » 26 Avg 2019 19:06

kot v naslovu, ni pravično. za projekt sem plačana 150 €, ampak ker mi plačajo preko servisa dobim skoraj manj! briga me dohodnina in kaj bo čez 50 let. ta denar potrebujem zdaj. nov telefon, nekateri si morajo plačat študij, najemnino, to ni služba, to ni sistem, to je beračenje. že tako celo življenje delamo, kar nočemo, šola, služba, pokoj, smrt. to ni življenje. ker sem zaslužila premalo, si ne morem kupiti telefona za 150 evrov. ves čas šparam, nič si ne morem kupiti. delam, da šparam. norost. kdo si je to izmislil? medtem pa upravitelji na servisu si kupujejo jahte in ne vem kaj. zakaj avtorirteta za to ne poskrbi? avtoriteta ki si zase kupuje bmwje z našim denarjem, namesto da bi investirala v podjetja, v zdravstvo, umetnost, raziskave, ljudi. nas. oni bi morali delati za nas, ne mi zanje.
ko mi poteče status, sploh ne morem delati kratkotrajnih del, ker mi jih ne morejo plačati samo zato ker nisem študent.
prav predam se. škoda mi je sploh poslati napotnico ker se mi zdi da od tega nič nimam. prav predam se. ta svet je krut in beden.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nepravičnost š.servisa

Uredništvo » 08 Sep 2019 15:04

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

vsekakor drži kar si napisala. Ljudje moramo celo življenje delati zgolj za preživetje, razen tistih nekaj izjem na visokih položajih. Razumem, da ti ni prijetno in da si razočarana, ampak žal si samo ti tista, ki lahko poskrbiš sama zase. Verjemi, da tudi v drugih državah ni kaj dosti boljše, davki so povsod, povsod plačujemo državi. Na študentskem servisu so ena dela boljše plačana kot druga, tako da si morda lahko poiščeš delo, s katerim boš ob koncu meseca zaslužila več denarja. Po drugi strani lahko kupiš telefon na obroke in verjetno ga boš lažje odplačevala, kakor če daš ves denar naenkrat. Res pa je, da se splača preverit ali bi te zaradi plačevanja na obroke, telefon stal več kot sicer. Tudi ko boš vstopila na trg dela (redna zaposlitev) boš plačevala prispevke, enako je tudi, če odpreš s.p. oz. vodiš svoje podjetje. Današnji svet je kljub vsemu kar se dogaja, še vedno poln materializma, pa vendar materialne stvari niso najpomembnejše za izpopolnjeno življenje. Če si trenutno ne moreš privoščiti telefona za 150€, si ga boš pa lahko čez nekaj mesecev. Se ti res zdi, da ga v tem trenutku tako nujno potrebuješ? Poskusi se osredotočiti na stvari, ki te veselijo: druženje s prijatelji, kakšen šport, narava, glasba, hobiji... Potrudi se v šoli, da boš lahko opravljala poklic, ki te bo veselil, istočasno pa ti prinesel še dober zaslužek. Denar je res pomemben za preživetje, pa vendar ti sam po sebi ne more prinesti sreče in izpopolnitve. Tudi ko imaš denar, imaš slej ko prej potrebo po še več, kar pa ima lahko številne posledice.

Lep pozdrav.

Pa srečno.
Gaja Pattzelt, univ. dipl. pedagoginja