SPB?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Itptotpg

Re: SPB?

ObjavaNapisal Itptotpg » 13 Avg 2019 11:00

Bi se lahko reklo, da fizični spolni stik predstavlja poljub, dotik, objem, božanje ...?
S spolnimi igricami se ponavadi začne starostno prej, kot se ima starostno prvi spolni odnos.
Se mi pa zdi, da se vseeno šteje za prvi spolni odnos prvi vaginalni spolni odnos, da ostale spolne igrice ne štejejo kot tapravi spolni odnos?
Ne spoznam se na to, ampak ali ni tako, a ginekologi štejejo za, da je že bil spolni odnos samo spolni odnos do konca, ostalega ne štejejo?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: SPB?

Uredništvo » 13 Avg 2019 13:40

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

za prvi spolni odnos načeloma štejemo prvi vaginalni spolni odnos, vse ostalo je gledano širše in stvar interpretacije, kar pa smo ti že odgovarjali.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Itptotpg

Re: SPB?

ObjavaNapisal Itptotpg » 14 Avg 2019 12:39

Torej bo ginekolog štel, če nisi imala vaginalnega spolnega odnosa nisi imela spolnih odnosov in če trenutno nimaš vaginalnih spolnih odnosov, nisi spolno aktivna, torej v vsakem primeru za spolni odnos šteje vaginalni spolni odnos?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: SPB?

Uredništvo » 16 Avg 2019 09:43

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

na tvoje vprašanje smo že odgovorili- spolnost je sicer zelo širok pojem.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
nosey00

Re: SPB?

ObjavaNapisal nosey00 » 20 Avg 2019 17:23

Ojla,
nisem zdravnica ampak mislim, da se je pri zadovoljevanju z rokami (handjob) takorečeno nemogoče okužiti s SPB, pri oralnem spolnem odnosu (blowjob) pa so možnosti enako velike kot pri dejanskem seksu (penis v vagini). Pri slednjem se lahko okužiš s čimerkoli, zato je pomembno uporabiti kondom.

Izguba devičnosti je abstrakten pojem, v resnici to ne obstaja, ampak smo se tega domislili ljudje. Zanima te, kaj se šteje za spolni odnos, pravzaprav je to odvisno od osebe do osebe, vsak si to razlaga drugače. Lahko je to združenje dveh oseb in njunih spolnih organov, lahko pa je le zadovoljevanje druge osebe z rokami, usti ali spolnimi igračami. Sama poljubljanja ne bi štela za spolni odnos, je pa to predigra.
Itptotpg

Re: SPB?

ObjavaNapisal Itptotpg » 27 Avg 2019 12:15

Kaj ni tako, da je pri nezaščitenem oralnem spolnem odnosu dejnsko tveganje tveganje za spb manjše kot pri nezaščitenem normalnem spolnem odnosu, čeprav pri oralnem spolnem odnosu tveganje še vedno obstaja?