Kazoo

Vprašanja na tosemjaz.net.
zanimivkec

Kazoo

ObjavaNapisal zanimivkec » 16 Apr 2019 13:49

no v zadnijh nekaj tednih sem se napotil igrati en tak inštrument oziroma je to bolj samo glasbilo, čeprav pa nevem kaj je to razlika med glasbilom in inštrumentom, vendar pa se mi še vedno zdi da to ni inštrument ampak je bolj glasbilo. no pač napotil sem se igrati to glasbilo... imenuje se kazoo v angleščini vendar pa ne vem kako je ime v slovenščini, morda orglice ali kaj podobnega. bom imenoval kar kazoo v tem vprašanju kot je tudi v angleščini, pod tem imenom je tudi veliko bolj poznan. no pač ta kazoo sedaj igram in sem treniral moje igranje na kazooju sedaj že več tednov, postal sem kar dober. kazoo deluje tako, da noter pihneš, pa je tam luknja ampak ne gre skozi zrak ampak se ta zrak zaleti v membrano. torej lahko mrmraš v kazoo in ne pihaš in je veliko bolje. tako tudi ustvarjaš tone v kazooju. to sem igral na kazoo pa sem ves čas treniral... in pa kot sem rekel sem postal zelo dober v kazoojanju. to je pritegnilo pozornost enega gej tipa v mojem razredu. jaz pa ni sem gej in zaradi tega je to tudi problem in težava. ker ta gej sedaj hoče mene osvojiti zaradi mojih močnih sposobnosti kazoojanja. tudi on je kupil kazoo in trenira da mi bo lahko dvoril. torej mene zanima kako naj mu rečem da nisem gej in naj gre dvoriti s svojim kazoojem nekomu drugemo. bilo bi zelo dobro če bi odgovorili in dali nasvete kako naj ga lepo zavrnem tako da mu ne bo bed
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kazoo

Uredništvo » 17 Apr 2019 20:35

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljen.

Najprej bom odgovorila na tvoje vprašanje glede "instrumenta" in "glasbila". Če pogledaš v SSKJ - Slovar slovenskega knjižnega jezika (najdeš ga tudi na spletu), lahko vidiš, da je beseda glasbilo sopomenka besedi instrument. Torej obe besedi pomenita isto in sicer pripravo za proizvajanje tonov. Ima pa beseda instrument poleg tega še več drugih pomenov. Na primer: kirurški instrument ali merilni instrument (natančna priprava, ki se uporablja pri specializiranem strokovnem, znanstvenem delu). Kazoo lahko torej poimenuješ kot glasbilo ali kot instrument. Oboje je prav.

V nadaljevanju si napisal, da je tvoje igranje na kazoo pritegnilo sošolca, za katerega meniš da je gej in te želi osvojiti. Najprej - to, da je nekdo istospolno usmerjen, še ni dovolj dober razlog, da se z njim ne bi družil, pogovarjal ali delil skupnega hobija. Čisto normalno je, da imajo istospolno usmerjeni fantje prijatelje moškega spola in ne gre tako hitro sklepati, da te sošolec želi osvojiti samo zaradi tvojih sposobnosti igranja na Kazoo. Nič tudi nisi napisal po čem sklepaš da je tako? Mogoče pa sam prej glasbila Kazoo ni poznal in ga je želel tudi sam preizkusiti.

Če pa se do tebe obnaša na način, ki tebi ni všeč in se ob tem počutiš nelagodno, mu seveda lahko to čisto iskreno in na lep način poveš. Na primer: opazil sem da (vstavi vedenje), zaradi česar se počutim nelagodno in želim, da s tem prenehaš. Pri tem si spoštljiv in izhajaš iz svojih občutkov. Lahko pa ga tudi vprašaš kako to, da si je tudi sam kupil Kazoo in malo več poizveš o tem? Mogoče boš ugotovil, da ni vse tako, kot se ti zdi v tem trenutku.

Želim ti vso srečo.
Maja Kodele, mag. psihologije
Monkec

Re: Kazoo

ObjavaNapisal Monkec » 18 Apr 2019 07:51

Začni igrati ukulelo.

Lep pozdrav,
Monkec