DEPRESIJA in sm gay

Vprašanja na tosemjaz.net.
Fkikk

DEPRESIJA in sm gay

ObjavaNapisal Fkikk » 20 Nov 2018 14:55

Živijo starsm15 let... Uff kje Nej začnem sm gay tega se nisem povedal še nobenem..
V šoli mi gre kr ok ampak sošolci so kreteni kr sm najmanjši v classu me zajebavajo... Doma me noben ne razume moj bff me zajebava noben me ne razume... V osnovni ni bilo boljše že v 9 razredu sm se začel rezat in kadit razmišljal tudi o samomoru ne vem kaj naj.. Depresija se samo slabša.. Zdej v srednji sm začel kaditi tudi travco... Nevem kaj naj naredim?.!staršem bi rad povedal da sm gay samo ne vem kako bi reagirala...
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

ObjavaNapisal jazverjamem » 21 Nov 2018 10:59

Živjo,

prebral sem tvoje sporočilo in rad bi ti pomagal. Sicer sem star malenkost več, kot ti, sem pa bil nekoč na tvojem mestu :D

Za začetek bi ti rad povedal, da nikogar ne zanima, da si gej. Zakaj bi koga to zanimalo? Zakaj to poudarjaš? Zakaj to pišeš v zadevi? Razumem te, da so te v osnovni šoli po tem definirali, ampak ni vedno tako. Ko nekoga spoznaš je spolna usmerjenost še najmanjša stvar, ki bi morala človeka razumet.

Za začetek ti moram povedat, da se ti takšne stvari v osnovni šoli zagotovo ne bi smele dogajat. Ukrepat bi moral že takrat. Morda razredničarki, nekomu ki si mu zaupal!
Sedaj si v srednji šoli. Veliko stvari je odvisno do tebe, postal si bolj samostojen. Čas je, da zadeve vzameš v svoje roke in urediš stvari tako, kot je potrebno. Psihično nasilje je kaznivo dejanje. Posledice pa so videne še dolgo. Pozivam te, da sprejmeš ukrepe v tej smeri. Glede nato, da si v 1. letniku bi bilo zelo dobro, da zadeve zatreš v kali. Poveš razredničarki kaj se dogaja in jo prosiš za pomoč. V šoli zagovarjamo ničelno toleranco do nasilja. Prepričan sem, da ti bo pomagala po najboljših močeh. Lahko se obrneš po nasvet k socialni delavki.
Zadeve moraš rešiti! Nasilje nad tabo se ne sme dogajat in ne smeš ga jemati za samoumevnega!

Sedaj pa tebi. To, da si gej ni nič takšnega. Tudi jaz sem. Pa kaj. Sem zato bolj drugačen? Napisal si, da si se začel rezati. Zakaj? Zakaj to počneš sebi, zaradi drugih? Zakaj rajši ne preprečiš nasilja ali poiščeš pomoč? Ne delaj tega! Je grdo.
Ni se ti potrebno zatekati k drogam in ostalim substancam. Danes to, jutri morda že nekaj bolj močnega in utopičnega.

Dragi fant. Predlagam ti, da vzameš stvari v svoje roke, se zresniš, vzameš stvari v svoje roke in preprečiš stvari, ki se ti ne bi smele dogajat.

Za na konec ti želim povedati, da te čaka prijetno življenje. Samo ime se rad.

Lepo bodi.
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
euzz5

Re: DEPRESIJA in sm gay

ObjavaNapisal euzz5 » 23 Nov 2018 19:04

Se strinjam kot je napisal"jazverjamem" tudi jaz vem kaj pomeni depresija ker me je dobesedno dušilo od vsega, a se ne pusti bodi to kar si, ni pomembno koga imaš rad pomembno je le da si iskren in si kot vsi zaslužiš biti ljubljen. To da si začel kaditi se rezati... zaradi pritiska drugih, zakaj??? res hočeš da zmagajo tisti ki te vidijo kot močno osebo da te porazijo. Ne zmeni se za tiste ki te ponižujejo pokaži da ti ne morejo do živega to jih bo odvrnilo saj bo njihov trud zaman. Ne sekiraj se kaj si kdo misli postavi se zase, depresija bo izginila ko boš sam sebe začel imeti rad in šele ko boš ti imel rad sebe bodo tudi drugi začeli imeti radi tebe. Verjemi da ti tega nebi pisal če nebi bilo res, ko se imaš rad bolj skrbiš zase ljudje se raje pogovarjajo s tabo ko vidijo nasmeh in nisi sam nekje je nekdo ki bi zate dal vse zate zato se ne daj že na začetku tvoje poti saj si star komaj 15 let in te čaka še veliko lepega, tudi kdaj bodo slabi trenutki a jih boš zaradi lepih stvari pozabil, nikoli slabe stvari ne trajajo večno vedno se spreminja vzponi in padci ti moraš poskrbeti samo za to da po padcu vstaneš saj se tako ne bo ponovil ali te porazil.

Jaz verjamem vate da imaš moč da se postaviš zase in sem na tvoji strani če ti to pomaga, a povem ti da lahko zelo hitro vse obrneš na boljše samo ne vzemi vsega k srcu ko ti reče nekaj slabega ne daj mu moči da vidi da te je prizadel.
Zakaj bi bil nekdo boljši od tebe vsi smo ljudje in vsak ima dobre in slabe lastnosti.

Človek se ne ceni po velikosti oziroma višini ampak po velikosti srca ki ga imaš.