Strl mi je srce

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mislim le na njega

Strl mi je srce

ObjavaNapisal Mislim le na njega » 08 Okt 2018 05:30

Pozdravljeni, dobesedno tak jokam zdaj da bolj nemorem, jtapljam se v dolzah, še v šolo bom šla razjokana ceo noč sem jokala.. Tega fanta poznam od februara in sem se tako močno zaljubila v njega, on pa v mene.bila sma pred pol leta skupaj 1 mesec potem sem ga pa pustila ker nisem vec isto cutila in avgusta sva zacela spet hodit skupaj, imava ful lepe spomine in te njegove besede ki mi jih je on rekel in ko sem šla najine stare pogovore brat, sem se utapljala v solzah nemorem verjet kaki prasec je.Skoraj sma bila že skupaj, ampak sem jaz ful ljubusumna na njegovo sošolko ko je ona v njega pa mi je rekel da je tudi ona njemu všeč samo da sem jaz bolj.In en dan sva prišla na neko tamo da bi naj on bluzil z neko Ano pol pa mi je rekel da jo je najzadnje videl pred tremi leti.. Pa ni mogel punce imeti pri 10ih letih ce sva oba letnik 2004,in me je naredil broken in pol je on meni od jeze rekel kurva in me je užalil in mi je prijateljica rekla naj ga vsepovsod blokiram in sem ga in mi je pisal na discord kak pačka sem da sem ga blokirala zdaj ga pa ne upam odblokirat, pa sem ga vsepovsod dodala nazaj da nebom izpadla ven pi*** in se tri dni nisva slišala, in po treh dnevih sem jaz kolegico prosila, da bi mu ona napisala, naj se mi opraviči in se mi je, pa mi je napisal:'opravicil sem se ti zato ker je x tako rekla' pa sem bila jezna da je to napisal še graven opravičila ampak sem vseeno oprostila ampak ona je njemu pisala kak sem jaz njega skos omenjala pa itd.. In on zdaj misli da lahko z mano dela kaj hoče. In ko mi je to napisal kaj sem zgoraj napisala, je še zraven napisal 'ly' takoj naslednji dan pa spet 'hi lubi' to sma si vedno pisala ko sma bla zaljubljena in sma danes šla call prek messengerja in mi je povedal da so v petek imeli izlet in da je tam poznal od te njegove sosolke ko je v njega nujno prijateljico in mi je rekel da njo ljubi.in potem je on mene vpra#al koga pa jaz ljubim in sem mu rekla da itak da njega in je rekel'fajn' na neki nacin mi je blo žal ker me je zelo ponižal in celo noč nisem mogla spati dvakrat sem se zbudila in tako jokala da sem se utapljala v solzah jaz sem se res navadila na njega bolj kot kdajkoli prej kako mi je lahko to naredil? Zakaj sem jaz vedno mogla tako trpeti v vsaki zvezi noben me ni spoštoval, in zakaj mi je pol pisal 'hi lubi' pa 'ly' na koncu je on izpadel ko neki kurbir prokleti p***** eden zaradi njega se niti učiti nebom mogla pogrešam te njegove besede pa ko mi je fucking rekel DA GA NIKOLI NEBOM IZGUBILA DA BO ON VEDNO IMEL RAD SAMO MENE IN BO VEDNO LJUBIL SAMO MENE IN NOBENE DRUGE prokleti p***** eden kak mi lahko to naredi zakaj!! Kaj naj naredim prosim pomagajte mi lepo vas prosim jaz imam tega trpljenja dovolj!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 10 Okt 2018 20:08

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena, "Mislim le na njega",

vesela sem, da si se oglasila in se s svojo stisko ter žalostjo obrnila name. Najprej bi rada preverila, če sem tvojo zgodbo prav razumela: močno si zaljubljena v fanta, ki ga že kar nekaj časa poznaš in s katerim si bila kratek čas tudi v zvezi, ki se je na tvojo pobudo končala in kasneje ponovno pričela. Zdaj pa si žalostna, ker te je na nek način užalil, prizadel s svojim vedenjem in sprašuješ se, kako je lahko takšen do tebe in kako boš vse to lahko prestala.

Lahko razumem tvojo stisko in žalost, ki jo zadnje čase doživljaš v odnosu s tem fantom, ki ga omenjaš. Spominjaš se vseh lepih skupnih trenutkov, obujaš spomine z branjem vajinih pogovorov na družabnih omrežjih in se sprašuješ, zakaj je takšen do tebe. Še posebno te njegovo ravnanje boli, ker si, kot si sama zapisala, precej ljubosumna in verjamem, da se zavedaš, da je tudi ljubosumje bilo krivo za fantovo ravnanje, saj tudi njemu najverjetneje ni bilo vseeno, če si bila neupravičeno ljubosumna in povzročala prepir v vajinem odnosu. Kot si zapisala, ti je potrdil, da si mu bolj všeč kot dekle, ki mu je bilo simpatično.

Veš, temelj zveze in odnosa med dvema je zaupanje - vrednota, brez katere pravo in trdno razmerje ne more uspevati in nima prihodnosti. Partnerja si morata zaupati, verjeti drug v drugega, v njegova dejanja in besede, kar pomeni, da ne smeta dvomiti drug v drugega, saj to pripelje do prepira in nerazumevanja v odnosu. Najverjetneje je bilo, kot lahko sklepam na podlagi zapisanega, bilo pri tebi prisotno nekaj nezaupanja in posledično tudi ljubosumja, kar je takrat tvojega fanta prizadelo in ga privedlo do tega, da te je blokiral na socialnih omrežjih in izrekel določene žaljivke. To nikakor ni opravičilo za izrekanje žaljivk, saj je žaljenje nesprejemljivo v vsakem primeru. Obrnila si se na svojo prijateljico in jo prosila, da z njim stopi v kontakt namesto tebe, kar pa se ni izkazalo za najboljšo odločitev. Vedi, da je zelo pomembno, da konflikte rešujemo osebno, kar pomeni, da se sami pogovorimo z osebo, s katero imamo konfliktno situacijo in v to ne vpletamo drugih. Res je, velikokrat se je o določenih temah in težavah težko pogovoriti, vendar je iskrenost in neposrednost zelo pomembna in spoštovanja vredna.

Zato je pomembno, da se s tem fantom iskreno pogovoriš, ga vprašaš, kakšna so njegova čustva do tebe, mu zaupaš svoja in predvsem spoštuješ njegove besede in jim verjameš. Verjamem, da ga imaš iskreno rada in bi si želela še naprej biti v zvezi z njim, a vedeti moraš, da se ljudje včasih prenaglimo, brez premisleka in šele kasneje ugotovimo, da so naša prava čustva drugačna, kot smo mislili, zato včasih po nekaj mesecev zveze ugotovimo, da si želimo nekaj drugega in da nismo tako srečni, kot smo mislili, da bomo. Tudi to moramo spoštovati, čeprav je zelo težko in boleče za nas, da nam ljubljena oseba čez čas ne vrača več čustev. Lahko razumem, da ga pogrešaš, se sprašuješ, zakaj ti je izpovedoval čustva, če pa se sedaj tako vede in zakaj se mora to dogajati prav tebi.

Čeprav je težko, skušaj razmišljati o tem, da se vse zgodi z določenim namenom in da nam včasih določene osebe niso namenjene ali usojene. Vem, da zdaj težko razmišljaš o tem, a vendar obstaja še veliko super fantov in prav gotovo med njimi nekdo, ki te bo cenil, sprejel takšno, kot si in ti iskreno vračal čustva. Le spoznala ga nisi in včasih je prav, da doživimo kakšno neuslišano ljubezen, da potem vemo, česa si ne želimo več in kaj je tisto, kar je pomembno za nas. Ko boš spoznala takšno osebo, sem prepričana, da si boš sama pri sebi rekla: zakaj sem bila takrat tako žalostna, ko pa si ta fant ni zaslužil mojih solz. V tem trenutku, ko pa se ti zdi, da se utapljaš v žalosti in solzah, pa bi bilo dobro, da se pogovoriš s kakšno prijateljico, ji zaupaš svojo stisko, greš na kakšen sprehod, se morda začneš ukvarjati s kakšnih hobijem ali športom, da preusmeriš svoje misli in se malo zamotiš. Verjamem, da je v danem trenutku to težko, a vendar je vredno poskusiti in prepričana sem, da ti bo uspelo najti v tvojem življenju žarke sonca, za katere sedaj misliš, da so se ti popolnoma skrili.

Želim ti vse dobro in verjamem vate,
Anja Knez, mag. psihologije
Hvala vam

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Hvala vam » 11 Okt 2018 18:14

Najlepša hvala, da ste si vzeli čas zame, dobila sem celo solzne oči, zelo vas cenim in se vam še 100 zahvaljujem hvala vam❤️
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 13 Okt 2018 20:00

Odgovor svetovalke
_________________

Draga "Mislim le na njega",

vesela sem, da sem se ti z odgovorom lahko približala in da sem ti na ta način lahko pomagala. Zato smo vsi svetovalci tukaj in zelo smo veseli vaše povratne informacije.

Verjamem, da ti bo uspelo, če pa boš še kdaj v stiski, pa se brez pomisleka obrni na nas. Z veseljem ti bomo odgovorili po najboljših močeh.

Vse dobro ti želim,
Anja Knez, mag. psihologije
Obupana sem

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Obupana sem » 02 Nov 2018 18:41

Kaj pa zdaj naj naredim? Pač.. Vsak. Dan mi je pisal in me spravljal v slabo voljo s tem, da je začel prepir z mano zakaj sem moji najboljši prijateljici rekla naj njegovi sošolki, ki mu je všeč pove da je on kurbir ker sem se mu želela maščevati ker mi ne rekel kurbir in se takoj zaljubil v drugo in še kar daljs mi pisal srčke pa ly pa to saj sem zgoraj že povedala. In sem mu se zlagala kao da nimam pojma o čem ogovori in mi je odpisal'dobro ti veš lubica mala' z norcevanjem je to mislil. In sem še kar vstrajala pri tem da nevem pol pa sva se kar naenkrat začela pogovarjati normalno dalje in mi je napisal 'muca zdaj pa spat' in sem mela neko upanje da ce me tako klice da se mam sanse, naslednji dan pa mi je sosolka rekla da se to samo norcuje z mene da to ni mislil kot ljubkovalno ampak norcevalno in sem totalno popizdila šel mi je na kurac in sem mu nehala odpisovati in sem ga preprosto ignorirala. Potem mi je neko mojo sliko lajkal in mi poslal one smajlije kak sem lepa pa to pa sem mu pač odpisala.. Pac na sliki sem bla jaz od odzadaj pa sem mela povdarjeno lepo rit.. In vsakdan mi je komentiral moj story kaj sem objavila naprimer, gledala sem film prvič, ki je bil izdan letos saj so ga eni šli že v kino gledat jaz pa sem ga gledala komaj zdaj in mi je komentiral 'rly nisi še tega filma gledala' pa sem ga ignorirala, pa spomnim se da takoj naslednji dan mi je spet pisal in vsak dan slikala sem mu za ogne na snepu uteži in mi je napisal'jaja ti pa glih lahko to dvigneš ja' in vse komentare je mi želel slabo s tem. Ampak sem ga ignorirala nisem ga hotla blokirat ker mi je lep in sem mela neko upanje.. Vsak dan mi je pisal jaz sem pa ga ignorirala en dan pa se spomnim, da je bil v šoli z kolegi so mi zaceli pisat ce bi seksala z njimi pa ce bi jim dala, pa ce mi lahko pičko poližejo pa take pa to je blo glih prejšnji petek pa sem vse starsem povedala ker to pa je blo ze nenormalno in sem jih ignorirala. Vsak dan so mi pisali cisto vsakdan! Se klicali so me na telefonsko dobila sem toliko sporočil in neodgovorjena klicev.. Za popizdit! Kake 3 dni nazaj pa je šlo res že predaleč in sta on pa njegov frend mojo sliko spremenila v pravo grozoto. Na mojo sliko kjer je bla moja rit povdarjena, sta nalepila moški penis in vsem pošiljala to sliko takrat sem pa res popizdila in sem atiju vse povedala in pokazala in mu je moj ati poslal dolgo sporočilo grozil mu je z policijo. Takoj se mi je opravičil, potem pa še mi je pisala njegova mama da mu je res žal in da se nebo tega nikoli več ponovilo. Tudi on sam se mi je opravičil. Nato pa me je vsepovsod blokiral. Sedaj pa se počutim ponižno kajti ko sem jaz njega prvo blokirala ko mi je kurva rekel, je mi pisal tam kjer še ga nisem blokirala, na discord, da kaka pička sem da ga ne upam od blokirat in sem pač ga odblokirala in me je vsak dan jebal v glavo in zdaj je na koncu on mene vsepovsod blokiral še na fbju ga ne najdem več, kaj jaz vem kaj se je zgodilo z to mojo sliko, zbrisana itak nebo.. Kaj mi svetujete kaj pravite nato? To je šlo res predalec in sedaj mi pa grejo po glavi še samo najini spomini tisti lepi spomini... Stoprocentna sem, da niti v kontaktu z mano vec nebo vem da sem butasta da se kar ga hocem nazaj ampak ne razume me noben da nocem da se najini lepi spomini koncajo.. Rada bi se pogovorila z njim ampak moj problem je da je to meni ponižno ker pol bi zgledalo kot da se bi jaz njemu opravičevala in mela sma plane.. Zdaj niti mu nebom mogla za rojstni dan čestitat ker nisma v kontaktu vec pa itak me zdaj sovraži jaz bi njega mogla ne on mene samo on je trmasti ker se noce opravičiti ker je kreten pa to mi vsi pravijo da meni pa res nekaj mozganov manjka da to vse oprostim ampak ne razumejo me.. Kmalu bo tudi moj rojstni dan in bi rada da bi mi čestital, hotela sem da bi vsaj za moj rojstni dan prisla skupaj ampak gdaj.. Kaj pa zdaj naj?? Kaj mi svetujete?
Odgovorprosim

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Odgovorprosim » 06 Nov 2018 16:54

Lepo prosim mi lahko odgovorite, saj na vaš odgovor čakam že več kot 5 dni in res rabim pomoč, ker tudi v šoli sem skos slabe volje in kam koli grem me sprašujejo zakaj sem slabe volje rada bi mu pisala in da bi bla nazaj skupaj prodim mi odgovorite in svetujete kaj naj naredim če ne razumete lahko vam še enkrat opišem situacijo meni je res zelo hudo, vsak dan jokam.. Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 06 Nov 2018 18:43

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, "obupana sem",

lepo, da si se nam oglasila in nam zaupala svoje razmišljanje. Kot lahko razberem iz tvojega obsežnega pisanja in če prav razumem, imaš z omenjenim fantom precej težav in ne veš, kako se z njimi soočiti. Omenila si, da te je zadnje čase v nenehnem dnevnem pisanju samo spravljal v slabo voljo, se znašal nad teboj in te obtoževal za tvoja vedenja (tožarjenje, hujskanje proti njemu, celo laganje).

Če se najprej postopoma lotiva zgoraj omenjene stvari: skušaj se postaviti v vlogo tega fanta, kako se je počutil ob tem, ko si svoja dejanja kot je na primer laganje zanikala, on pa je vedel, da ne govoriš resnico. Upravičeno ga je to jezilo, saj laganje ni moralno dejanje in z njim ničesar ne razrešimo. Ravno nasprotno: s takšnim dejanjem situacijo pogosto samo še poslabšamo. Zato se takšnega vedenja skušaj izogibati, prav tako pa dejanja, ki je pripeljalo do tega. V tem primeru, če ti ne bi hujskala njegove sošolke proti njemu, do njega te informacije ne bi prišle in ti se zato, da ne bi izpadla kriva, ne bi rabila zlagati. Saj veš kako pravi znan slovenski pregovor: vsak posameznik naj pomete pred svojim pragom. Namreč čisto vsak od nas ima dovolj dela sam s seboj, s svojimi težavami in ni potrebe, da bi se vtikali še v koga drugega, saj s tem naredimo več škode kot koristi, kar si lahko tudi sama ugotovila na lastni koži.

Kasneje si zapisala, da pa se je fant čez čas popolnoma drugače vedel. Klical te je, pogovarjala sta se, všečkal je tvoje fotografije in se z različnimi komentarji odzival na tvoje objave. To je sicer lahko merilo, da si mu všeč in da je na tvoje obnašanje pozabil in ti ga na nek način odpustil, a kot si sama omenila, so te tudi vrstniki opozorili, da je mogoče, da se iz tebe samo norčuje in se na ta način zabava. Zato bodi zelo previdna in čeprav je težko, ker ti veliko pomeni in ga želiš ob sebi, kar lahko razumem, skušaj razmisliti, kaj ti lahko njegovo vedenje pove. Tudi to, da te je skupaj s prijatelji večkrat dnevno klical, kar je postalo nevzdržno, še posebej problematična pa je bila zloraba tvoje fotografije, veliko pove o njem samem. Najverjetneje se do nas tako ne bi obnašala oseba, ki ji veliko pomenimo, saj bi se zavedala, da bi nas s takšnim vedenjem močno prizadela. Kaj praviš?

Rada pa bi te pohvalila, kako si ravnala, ko si ugotovila, kaj se je zgodilo s tvojo fotografijo in ko si prejemala nenehne neželene klice. Prav je, da za pomoč in nasvet prosimo starše, ki nam vedno stojijo ob strani, če pa takšne vrste zloraba preseže vse meje, pa je seveda eden od naslovov tudi policija, v kolikor težave ne moremo rešiti s pomočjo najbližjih odraslih. V kolikor se nam kaj podobnega zgodi v šolskem okolju, pa so nam na voljo tudi učitelji in zaposleni v šolski svetovalni službi. Kot si zapisala, se je fant opravičil, prav tako pa je za njegovo dejanje vedela tudi mama, ki je stopila v kontakt s teboj in obžalovala dejanje sina, saj je vedela, kako močno lahko posameznika takšno dejanje prizadene. Upajmo, da je bila to lekcija tako za omenjenega fanta kot tudi za njegove prijatelje.

Kar pa se tiče blokiranja tebe z njegovi strani na vseh socialnih omrežjih in tvojih občutkov ponižanosti: to, koga bomo imeli za prijatelja (ali v živo ali na socialnih omrežjih) je odločitev vsakega posameznika. Res pa je, da je preko socialnih omrežij nekoga odstraniti od prijateljev dosti lažje, saj nam ni treba nič pojasnjevati in to storimo s preprostim klikom. V živo nekomu odkrito povedati, kaj čutimo, zakaj nam nekdo ne ustreza in zakaj se ne želimo več družiti, pa je dosti dosti težje. Razmisli o tem, če ti želi fant na ta način povedati, da želi prekiniti stik s teboj, da je imel dovolj medsebojnega druženja in da tega, vsaj zaenkrat, ne želi več. Čeprav te lahko razumem, da je težko, moraš njegovo odločitev spoštovati, še vedno pa ga lahko v živo prosiš, da se o tem pogovorita. Morda je pokazatelj tudi to, da ti ostali pravijo, kot sama praviš, da si "butasta", ker ga želiš nazaj: morda vidijo realno sliko, saj je tvoja zaradi vseh čustev in želja, ki jih čutiš do omenjenega fanta, nekoliko zamegljena in nerealna, zaradi česar ne vidiš prave resnice.

Verjamem, da je težko pogledati resnici v oči in si jih velikokrat zatiskamo, kadar imamo nekoga radi in bi si srčno želeli, da bi nas oseba imela enako rada tudi nazaj. Vendar se velikokrat zgodi, da čez čas ugotovimo, da smo si predolgo časa metali pesek v oči, mežali pred resnico in da smo s tem pravzaprav sebi delali slabo, saj smo zamudili veliko drugih trenutkov in spoznanstev ter tako zamudili priložnost, da bi spoznali nekoga, ki pa se iz nas ne bi norčeval, nam ne bi škodoval in bi nas imel rad takšne kot smo, saj smo takšni neponovljivi in posebni.

Zato ti želim predvsem, da resno razmisliš o svojem vedenju, vedenju omenjenega fanta ter o opažanjih svojih vrstnikov. To bo velik korak na poti k pravi odločitvi.

Želim ti vse dobro,
Anja Knez, mag. psihologije
Dovoljmije

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Dovoljmije » 11 Nov 2018 19:50

Ok spet nekaj novega.. Prvo se vam zahvalim da ste mi odpisali saj sem spet odziv na vašo sporočilo dobila orosene oči in postala cela rdeča, jokava po obrazu, zares hvala vam za vsako besedo, ki ste jo mi napisali in da ste si vzeli čas napisati vse lepo kot sem hotela tares hvala vam zelo vas spoštujem saj ste mi zelo pomagali. Včeraj sem kliknila njegovega prijatelja, soseda sta in bila sta sošolca, on je isto star kot jaz in tudi moj bivši saj sem zaradi tistega fanta katerega vam omenjam cel čas, sem pustila tega. NO, ko sem mu včeraj pisala(upam da me rszumete) sem ga vprašala kaj dela in je napisal'z tvojim lubijom igram fortnite'in sem mu odpisala's katerim' in je odpisal'ajaa, pol jih maš pa več sry' pa sem odpisala da nimam in mi je odpisal kurc me gleda in me blokiral. Takoj sem vedela da je ta moj bivši kaj sem se do zdaj sekirala zaradi njega da mu je on rekel naj me blokira. To kaj še pa zdaj prihaja pa ehh škoda besed še o njem no.. Ta tip res ni normalen.. Čisti otročjak no. Danes sem cela rszjokana bla sploh se učiti nisem migla utapljala sem se v solzah tako kot vsak dan jočem zaradi njega, pa še oni me je včeraj blokiral kaj sta ona prijatelja.. In sem se z mamo pogovorila o tem,prvo sem ga nazaj dodala na discordu a me ni dodal nazaj in je prošnjo zavrnil mislim da, in sem temu fantu danestudi pisala, saj samo tako lahko vem na čem sva zato sem mu pisala. Napisala sem mu takole:'Hi x. sry da ti pišem,žal mi je da se je tako končalo, ati mi je našel sporočila ko je pregledoval moj telefon, želela bi če bi še bila vsaj prijatelja.Če pa ne, pa te tudi razumem.Jaz sem ti oprostila, želim si da bi ti tudi meni.' in mi je odpisal:'hmm kdo sploh si' in sem mu odpisala da sem jaz(imensko)in mi je odpisal'aja, pa ne hecam se' enostavno me ni prepoznal. Ni vreden niti odgovora vec,brezveze eh, zdaj vsaj vem na cem sem, norcuje se z mene.sicer mi je ati rekel naj mu za rojstni dan pisem kajti bo pozabil ze na to ampak sem celi dan jokala in bi se trpela do tistega 18 decembra in bi si unicevala dneve ki bi lahko postali boljsi.. Tudi mama mi je dajala lepe nasvete naj ga pozabim saj se je otrocji in da nima srca, saj je tudi z ostalimi puncami ki jih je imel so imele z njim probleme, ker mi je sam govoril o tem. Zdaj ne pa samo se zanima kako pa vi mislite o tem kako mi je odpisoval in kaj mislite?? Zares hvala da ste si ponovno vzeli cas zame.Rada vas mam❤️
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Strl mi je srce

Uredništvo » 12 Nov 2018 19:06

Odgovor svetovalke
_________________

Ponovno pozdravljena, "dovoljmije",

vesela sem, da v mojem odgovarjanju najdeš rešitve, ki se ti zdijo primerne in dobre zate. To imam tudi v mislih, kadar ti odpisujem: da te skušam čim bolje razumeti in da ti v dani situaciji, ki se ti včasih zdi brezizhodna, najdeš pravo pot iz nje.

Tako je v tvojem zadnjem sporočilu, na katerega sedaj odgovarjam, lepo razvidno, kako si v tem situacijo predelala, razmislila pri sebi, upoštevala opažanja tvojih bližnjih in vsekakor tudi moja. Zato veliki bravo zate!

Še vedno pa nisi čisto pomirjena v odnosu do omenjenega fanta, kar se vidi v situaciji, ki se je zgodila z njegovim prijateljem in tvojim bivšim fantom, če sem te prav razumela. Po kratkem pisanju te je po zapisu neprimernih besed blokiral, za to pa kriviš omenjenega fanta, ki je njegov prijatelj. To je lahko tvoja domneva, vendar vanjo ne moreš biti popolnoma prepričana. Čeprav je tačas igral igrico z omenjenim fantom, to še ne pomeni, da sta govorila o tebi ali da bi mu karkoli naročil (npr. da te mora blokirati). Morda je tvoj bivši fant, prijatelj omenjenega fanta, še vedno nekoliko razdražen v odnosu do tebe zaradi tega, kar sta imela nekoč. Mogoče še ni razrešil jeze, razočaranja, morda je celo ljubosumen?

Lahko te razumem, da te situacija še vedno obremenjuje, saj se vsak dan zgodi nekaj novega, kar te pripelje do ponovnega pogrevanja stvari, razmisleka in s tem sama sebe pripelješ do točke, ko si popolnoma razdražena, objokana in posledično se ne moreš učiti. Kot pa sem že zapisala, pa si v tem času veliko dosegla, kar se vidi tudi v tvojih reakcijah: skušala si se pogovoriti z omenjenim fantom, da bi ugotovila, kje pravzaprav sta in kaj se dogaja med vama, prav tako pa si izrazila željo po nadaljevanju vajinega prijateljstva in razumevanje, če tega ne bi želel. Zelo sem ponosna nate! To, da ti na to ni odpisal, je njegova težava: ti si svojo nalogo naredila, na njem pa je, da razmisli o tem, kar želi. Prav tako si svoja čustva in stisko zaupala obema staršema, za kar verjamem, da je zahtevalo od tebe veliko poguma, a vendar si pravilno ravnala. Starša sta tista, ki ti bosta prisluhnila, se borila zate in ti bosta skušala pomagati po najboljših močeh. Zato še naprej ravnaj tako, kot si ravnala sedaj: rešuj stvari z iskrenim pogovorom in obračaj se na odrasle osebe, ki so ob tebi in jim najbolj zaupaš.

Vesela sem, da je prišel čas, ko si sprevidela, da njegova dejanja vedno bolj kažejo na norčevanje in da v ozadju ni iskrenih čustev in prav je, da si to spoznala, saj tega ne smeš pustiti, ker si posebna, edinstvena, tako kot vsak izmed nas in ni prav, da se pustimo tako poniževati. Tisti, ki nas spoznajo takšne, kot smo, nas bodo znali ceniti in niti pomislili ne bodo na to, da bi nas prizadeli.

Prehodila si težko pot in sama si morala priti do spoznanja in zavedanja, na katera te je opozarjala okolica in na katera sem te skozi odgovarjanje skušala opozoriti tudi jaz. Zato sem še posebno vesela, da si to spoznala sama in da je bila zate to dragocena (čeprav ne ravno prijetna izkušnja), iz katere si se za svojo prihodnost veliko naučila.

Zato ti tudi v prihodnje želim, da ohraniš to željo po lastnem raziskovanju svojega čustvenega sveta in učenju načinov razreševanja stisk, iz katerih pogosto ne vidimo izhoda, na koncu pa ugotovimo, da smo dovolj močni, da mi to zmoremo in da je na svetu še toliko lepega, zaradi česar je naše težave vredno razrešiti in zakorakati novim izzivom naproti.

Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam,
Anja Knez, mag. psihologije
Zbegana_zmedena

Re: Strl mi je srce

ObjavaNapisal Zbegana_zmedena » 14 Nov 2018 12:54

Danes mi je ta fant spet pisal, tega ki ga skos omenjam da mi je strl srce, nevem vam razložiti ampak, jaz ga začnem pozabljat, on mi začne pisat. In danes mi je spet pisal. Napisal mi je tole :'tvoj ati mi je reku da ti sploh nesmem pisat' nic mu nebom odpisala, ampak clovek kaj je s tabo?? Se pred parimi dnevi se je norceval z mene in mi pisal, da neve kdo sem in da se ne heca zdaj pa kar naenkrat mi spet pisat začne in jaz res nerazumem njega, ali hoce da se pogovarjama ali kaj... Prosim svetujte mi kaj naj naredim, zmedena sem najrajsi bi mu odpisala ampak vem, da nikoli vec neboma skupaj in sedaj se spet spominjam teh trenutkov zakaj mi je mogel pisati zakaj... Prosim odgovorite mi še danes prosim ker nevem kaj naj naredim zmedena sem cist... Svetujte mi kj naj naredim, pa hvala se enkrat da si vzamete cas zame in mi odpisete res hvala rada vas mam❤️