Kako uskladiti šolo in hobi?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Tuny

Kako uskladiti šolo in hobi?

ObjavaNapisal Tuny » 07 Nov 2018 16:42

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako uskladiti šolo in hobi?

Uredništvo » 13 Nov 2018 09:21

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

iz opisanega lahko vidim, da se zavedaš pomembnosti prisotnosti tako v šoli kot na praksi. Praviš, da bi šlo pri statiranju res za enkratni dogodek, ko boš spala nekoliko manj. To bi tvoje telo vsekakor še preneslo, v to ne dvomim. Če pa meniš, da bo to pomenilo, da bi se zadeva začela pogosteje dogajati, pa moraš vsekakor razmisliti o svojih prioritetah. Torej, ali si želiš zaključiti šolo ali je tvoj glavni cilj kariera statistke, kot jo sama imenuješ? Razmisli, pretehtaj prednosti in slabosti obeh polov odločitve.

Predlagam ti, da se o tem pogovoriš tudi s svojimi starši. Daj jim vedeti, da si v dvomih. Vsekakor pa se moraš zavedati, da boš izbrano šolo najlažje končala sedaj, ko si še v procesu šolanja. Ko boš enkrat prekinila s tem zaradi česa drugega, se boš težje vrnila nazaj v ta ritem in jo tudi manj verjetno zaključila. Zato si le vzemi čas in dobro razmisli.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lep pozdrav,

Tjaša Rola, magistrica psihologije
sbinn

Re: Kako uskladiti šolo in hobi?

ObjavaNapisal sbinn » 14 Nov 2018 06:47

Hobi mi je pomembnejši. Vse kar mi šola naredi je sovraštvo in občutek nesposobnosti. Vsi naredimo šolo. Ne moremo pa vsi biti v reklamah.
Ampak sedaj so snemanje prestavili na ponedeljek, ko imam test. In očitno res ne bom mogla iti. Obstaja kakšen status za to? Verjetno sem že zamudila s prijavami v septembru.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako uskladiti šolo in hobi?

Uredništvo » 16 Nov 2018 07:12

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

lahko se posvetuješ v šolski svetovalni službi, kako je z oblikovanjem prilagoditev za dijake v srednji šoli na podlagi tvojih izvenšolskih aktivnosti. Kaj pa porečejo starši glede opisane dileme? Si se pogovorila z njimi?

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije