Spolnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
Obupan in razočaran
Objave: 4
Pridružen: 10 Sep 2018 19:33

Spolnost

ObjavaNapisal Obupan in razočaran » 11 Sep 2018 01:21

Pozdravljeni,
Sem že dve leti v depresiji. Ker sem že tako, več ali manj slabe volje, bi Vas prosil za pomoč pri temu dogodku. Namreč v vseh svojih letih, je mastrubiranje potekalo normalno in brez kakršnih kolih težav. Ponavadi mastrubiram tudi brez spolnih fantazij, ampak to počnem samo zaradi sprostitve in dobrega počutja. Težava pa se je pojavila nekega dne med mastrubiranjem, ko so mi misli ušle po svoje. Namreč takrat tudi nisem imel nobene spolne fantazije, ampak so mi misli ušle na sorodnike (bil je kratek blisk o teti, mami, itd. ), po tem blisku sem se za kratek čas, še zadovoljeval, vendar sem bil
brez misli, in opravil zadevo. Največji problem se je pojavil šele po temu dogodku, saj sem se močno zasekiral in začel o tem tudi zelo negativno razmišljati. Sebe sem postavil v slabo luč, imel sem se za pokvarjenega človeka, kot tudi za nenormalnega. Zaradi tega sem doživel panični napad. Jezen sem nase kako so mi lahko misli ušle... Zaradi takšnega dejanja, imam sedaj tudi malce strahu glede mastrubiranja. Se to dogaja tudi drugim ? Je to normalno, saj tega nisem hotel, da se zgodi?
Hvala.
Jptfs

Re: Spolnost

ObjavaNapisal Jptfs » 12 Sep 2018 16:16

Ne skrbi to se je tudi meni ze zgodilo, pa tudi o učiteljih no pac jaz se tudi samozadovoljujem in vem kako se pocutis tudi jaz nekako nemorem verjet kam mi misli prihajajo..
Obupan in razočaran
Objave: 4
Pridružen: 10 Sep 2018 19:33

Re: Spolnost

ObjavaNapisal Obupan in razočaran » 12 Sep 2018 21:32

Jptfs hvala ti, mi je že lažje... 😊
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolnost

Uredništvo » 13 Sep 2018 07:55

Odgovor svetovalke
_________________

Dragi fant,

nimamo vedno kontrole nad svojimi mislimi in kot si napisal - so ti misli ušle. To je povsem normalno, četudi se ti je zgodilo med samim masturbiranjem. Lahko se zgodi prav vsakemu in nikakor se ne dajaj v nič - si povsem normalen fant! To kar se ti je zgodilo, da so ti misli odtavale ni napaka, to je normalen proces, ki ga ne moremo imeti vedno pod nadzorom - pojavijo se nam misli, ki pa mogoče ne ustrezajo okoliščinam ali dejanjem, ki jih v tistem času počnemo. Vedi, da nisi storil prav nič narobe in da se to dogaja tudi drugim ljudem.

Iz tvojega opisa pa se čuti, da si precej strog do samega sebe. Morebiti si težko odpustiš lastne napake, se želiš imeti pod kontrolo/nadzorom in ko se ti zgodi nekaj "kar se ne bi smelo", si to zelo očitaš. To je veliko breme, ki si si ga postavil. Poskusi biti bolj "nežen, mehak" do samega sebe. Vsi ljudje delamo napake, se motimo, se počutimo slabo. To je vse človeško. Vedi, da to kar se ti je zgodilo, ni nikakor tvoja napaka in je povsem normalno.

Želim ti vse dobro. Srčen pozdrav,
Ines Vugrinec, univ. dipl. teologinja, specializantka zakonske in družinske terapije
Obupan in razočaran
Objave: 4
Pridružen: 10 Sep 2018 19:33

Re: Spolnost

ObjavaNapisal Obupan in razočaran » 14 Sep 2018 18:09

Hvala za odgovor in vaš trud. Mi je lažje, in upam da mi bo šlo bolje...
Lep pozdrav.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spolnost

Uredništvo » 19 Sep 2018 08:30

Odgovor svetovalke
______________________

Dragi fant, najlepša hvala za tvoje sporočilo. Verjamem, da ti bo šlo na bolje! Vedi pa, da se lahko vedno ponovno oglasiš, če ti bo hudo ali pa boš imel kakšno vprašanje/dilemo. Ob stiski ti bo lažje, če spregovoriš o njej, mi pa smo tu, da ti prisluhnemo.

Lep pozdrav,
Ines Vugrinec, univ. dipl. teologinja, specializantka zakonske in družinske terapije