Kaj naj storim, da "osvojim"fanta?

Vprašanja na tosemjaz.net.
BrokenBrina123

Kaj naj storim, da "osvojim"fanta?

ObjavaNapisal BrokenBrina123 » 05 Jun 2018 22:41

Živijo!
Imam manjši problem. Zelo sem zaljubljena v fanta, ki je eno leto starejši od mene. V živo se sicer ne pogovarjava veliko, zato si pa veliko piševa. Nekaj časa sem mu bila všeč ( to mi je tudi povedal) in tudi jaz sem mu povedala. A na žalost je to trajalo samo ok. 1 teden in pol, saj je dobil punco. To mi je zlomilo srce. Počutila sem se grozno. Zdaj sicer ni več z njo, a pravi da mu je spet neka punca všeč in je njegove starosti( torej to nisem jaz). Nevem kaj naj naredim, da ga spet osvojim. Da mu bom všeč takšna kot sem. Poleg tega pa sem zelo čustvena oseba in te stvari me zelo prizadanejo. Ko se zaljubim v določeno osebo, mi je všeč zeloooo dolgo ( ok. 3 leta). A zato zelo trpim, saj v ljubezni nisem nikoli imela pretirane sreče. Imate morda kakšen nasvet? Ali pa mi svetujete kako ga lažje pozabiti?
Hvala že vnaprej!!!❤
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kaj naj storim, da "osvojim"fanta?

Uredništvo » 07 Jun 2018 08:04

Odgovor svetovalke
__________________

Draga mladenka!

Vsi smo se , ali pa se srečujemo s podobnimi težavami - ljubezen, ki zna biti kar velik problem, če je neuslišana.
Morda bi bilo dobro, da si za določen čas postaviš kakšne druge cilje: kaj te veseli? kaj boš počela med počitnicami? Kako razveseliti tiste, ki te imajo radi? Kaj boš naredila dobrega in lepega ljudem, ki so v takšni ali drugačni stiski?
Naj te podobne misli začnejo preplavljati vsak dan.

Svetovala bi ti, da si prebereš knjigo Ericha Fromma Umetnost ljubezni, knjigi Elisabeth Lukas Tvoje življenje je tvoja priložnost in Umetnost spoštovanja.
Tako boš morda nehala nenehno premišljevati o fantu, ki ti toliko pomeni. Morda bi bilo dobro, da v celoti prepustiš iniciativo njemu, in ostaneš z njim zgolj v prijateljskih stikih.
Upam, da boš v odgovoru našla kaj uporabnega in kar se da lepo preživela počitnice.

Lepo te pozdravljam in želim vse dobro
mag. Maja Krajnc, univ. dipl. sociologinja in politologinja
Klemenk22

Re: Kaj naj storim, da "osvojim"fanta?

ObjavaNapisal Klemenk22 » 12 Jun 2018 23:49

Ce mene uprasas je ta tip "f***boy" sklepam potem kar sem prebral da je bil s punco neki casa potem pa se razsel in ze mu je druga usec aja res kr taku nahitru je ze kr druga na vrst.lej ce ti kej pomaga se drzi cim dle od njega da nebos nakoncu trpela ti. Je pa na tebi kako se bos odlocila.
Lp klemen