Pogančice

Vprašanja na tosemjaz.net.
Kaj naj naredim

Pogančice

ObjavaNapisal Kaj naj naredim » 25 Maj 2018 14:51

Pozdravljeni! Stara sem 14 let in prejšnje dni sem opazila majhne gliste... Na internetu sem proizvedla da so to pogačice... Res me skrbi... Imajo kakšne posledice? Lahko škodujejo če so predolgo v telesu? Zdi se mi da jih imam že zelo dolgo, ker me vedno zvečer srbi zadnjica... In tut velikokrat sem se praskala, ker nisem mogla zdrzat... Verjetno sem si jih prenašala u usta z jajčeci, ki so ostali na prstu... K zdravniku me je kar malo sram iti... Pa tudi staršem si ne upam povedat... Se da dobit zdravilo brez recepta? Ali škodujejo? Kaj naredi zdravnik na pregledu?
Prosim pomagajte mi, ker imam skos občutek da se neki dogaja z mano in skos mislim na to!
licinka

Re: Pogančice

ObjavaNapisal licinka » 28 Maj 2018 15:46

vskakor najprej to zaupaj nekomu ki ga poznas
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Pogančice

Uredništvo » 28 Maj 2018 22:29

Odgovor svetovalca
_____________________

Živjo!

Ja, to je res neprijetna zadeva. In ti moram zaupat, da je še 100x bolj neprijetno, ko občutiš da gre nekaj ven iz tebe in veš da so to gliste...

Podančice načeloma kakšnih posebnih zdravstvenih zapletov ne povzročajo, po uradnih podatkih približno 33% okuženih za to sploh ne ve. Kakorkoli, svetujem ti greš do nekoga, ki ti bo predpisal ustrezno zdravilo.

Naj ti ne bo nerodno- imeti gliste ni nek bav bav in več kot očitno je, da se ti sama nisi želela okužiti (mislim, kdo bi se sploh rad s tem okužil??)

Če ti je hudo nerodno lahko vedno probaš iti na urgenco in povedati svojo težavo. Če bo delal nezatežen zdravnik ali zdravnica, ti bo dal zdravilo brez kompliciranja.

Reši se nadloge, srečno in lep pozdrav.
Miljen Vidaković, specializan družinske medicine
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
Mevi

Re: Pogančice

ObjavaNapisal Mevi » 29 Maj 2018 05:26

Zagotovo je zelo nerodno, da imas parazite in da nisi sproscena da bi sla k zdravniku, ampak oni so tam ds ti pomagajo. Najbrz so se ze srecali s tem in poznajo kaj narediti. Dlje ko bos odlasevala slabse bo za tvoje zdravje. Sicer sem nasla clanek za naravno zdravljenje, ampak zal ne znam tocno povedati ali bo 100% pomagalo. http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=318
Zdravniki se ukvarjajo se z bolj bizarnimi primeri, zgodi se lahko vsakemu. Niti ne vemo koliko svinjarije je v resnici okoli nas in kaj vse pojemo. Kaj bi sele bilo ce bi lahko videli vse mikroorganizme okoli nas. :)
Pogumno.
Vse dobro❤
book lover
Objave: 30
Pridružen: 08 Sep 2017 21:08

Re: Pogančice

ObjavaNapisal book lover » 05 Jun 2018 21:55

Js sm jih tud mela pa sm sla po tablete prot gljstam pa je blo pol ok