Veganstvo

Vprašanja na tosemjaz.net.
animallover

Re: Veganstvo

ObjavaNapisal animallover » 26 Maj 2018 14:15

[]Senca[] napisal:
16 Maj 2018 20:38
Samo ena misel, pa brez zamere...

Mislim, da lahko ješ meso in imaš hkrati rad živali. Ampak, kakor želiš seveda...
Lmao sori ampak to se mi zdi čist napačno mišlenje
book lover
Objave: 30
Pridružen: 08 Sep 2017 21:08

Re: Veganstvo

ObjavaNapisal book lover » 05 Jun 2018 22:10

Drgac k si napisala da je mleko telickom namenjeno. Ti lohk povem da majo krave mlek tud takrat k nimajo telet
Vet

Re: Veganstvo

ObjavaNapisal Vet » 06 Jun 2018 14:18

To je res ampak samo zato ker rejci podaljsujejo izlocanje mleka in delovanje mlecne zleze. Bolj ekonomicno pa jim je da kravo presusijo, pocakajo nekaj tednov in potem kravo spet osemenijo, da dobijo mleko in tele ki gre potem za meso.
Bavbav

Re: Veganstvo

ObjavaNapisal Bavbav » 06 Jun 2018 14:35

Krava kot vse seselake imajo mleko le za svoje mladice ampak ljudje smo zivali za prehrano tako selekcializirali da imajo mleko se za nas. Spostujem vsa mnenja in hvala ker delite razlicne poglede ampak ne bi raje debate zakljucili s tem da vsak zase ve kaj mu pase jesti in kako se bo prehranjeval in se nehamo poglabljati v eticnost vsakega posameznika?
Vse dobro💜
13LETNICA

Re: Veganstvo

ObjavaNapisal 13LETNICA » 07 Jun 2018 18:36

Zdravo.
Jaz bi pa rada povedala še svoje mnenje.
Človek je meso že od vedno, že v kameni dobi so bili lovci. Ampak takrat so to počeli isključno za preživetje, vsak je vlovil samo toliko kod je potreboval, sploh pozimi niso imeli drugega.
Danes pa imamo velike farme, kjer so živali strpane na kupu, njihovo življenje je mučno, smrt pa pogosto zelo kruta(sploh pri prašičih). Seveda na koncu ogromna količina tega mesa pristane med odpadki, kar pomeni, da je moralo OGROMNO živali umreti zastonj!!
Vsako živo bitje si želi in ima PRAVICO živeti.
Pa še nekaj.
Mislim, da se zaradi različnih načinov prehranjevanja nimamo pravice obsojai. Vsak naj je kar mu paše.
Se pa zelo zagrizenim mesojedcem pogosto zgodi, da postanejo "travojedci", saj je meso za telo zelo teško in ga telo če pretiravamo ne prenaša več.
Sama jem meso, ampak zelo malo, ker mi je, če ga pojem več kod en majhen košček pri kosilu ponavadi slabo.
Jem naše domače meso iz naše kmetije, ekološke pridelave, saj vem, da so imele živali razmeroma lepo življenje in hitro skoraj ne bolečo smrt. Nisem bila zraven, ampak mi je povedal oče.
Razmišljam, da bi postala vegetarjanka, saj kod sem zgoraj omenila, že tako ne morem pojesti veliko mesa in imam zelo rada živali. Nevem pa kako naj se lotim in na kaj naj pazim, prosim za nasvet.
Če ima pa kdo zelo rad meso, ampak se mu smilijo živali, pa naj je meso ekološke pridelave, saj so imele te živali veliko lepše življenje. Pa še bolj zdavo je.
LP
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Veganstvo

Uredništvo » 11 Jun 2018 03:56

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena 13LETNICA,

Tvojemu pismu skoraj ni več kaj dodati, v večini se strinjam s tvojimi trditvami, še prav posebej, da nikogar ne smemo obsojati. Mnogo ljudi v današnjih časih res poje precej več mesa, kot ga potrebuje, kar pa zate očitno ne velja. Dokler se tvoje telo še razvija, ti priporočam, da uživaš raznovrstno hrano, vsaj občasno tudi manjše količine mesa ali vsaj mleko in jajca. Če se boš pa odločila, da živalske proizvode povsem izključiš iz prehrane, pa preberi, na kaj moraš biti pozorna - objavljeno je bilo v tej temi 18.5.

Lep pozdrav,
Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije