Gimnastika in sinusi

Vprašanja na tosemjaz.net.
Asica

Gimnastika in sinusi

ObjavaNapisal Asica » 16 Apr 2018 12:45

Pozdravljeni!
Stara sem 12 let in imam že 3 leta težave s sinusi ( vedno med zimo in pomladjo). Treniram ritmično gimnastiko. Zadnje tedne pa vadim zelo intenzivno( vsak 2. dan po več ur) ker se bliža tekmovanje. Moje telo ta napor težko zmore ( kolki, kolena rama me bolijo. Čudno je ker kolk kar nekaj ven skače) No k stvari: v soboto sem imela dodaten trening gimnastike. Tam je bilo kul, a ko sem prišla domov sem zakuhala na 38*C. Pa ne samo to v nedeljo so se mi zaceli pojavljati skrajno cudni glavoboli: ko vstanem( od tam kjer sedim/ lezim) me naenkrat pograbi v glavi tako silna bolecina! Tako kot takrat ko sem imela vnete sinuse! In vse se mi svetlika pred ocmi!

Kaj je narobe z mano? Je to zaradi treninga? Ce je a kako pogosto in kako naj treniram? Ima to kaksno povezavo z obcutljivimi sinusi?

Lp in hvala za odgovor!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Gimnastika in sinusi

Uredništvo » 16 Apr 2018 22:24

Odgovor svetovalca
__________________

Živjo!

Težko je brez pregleda povedati kaj bi bilo narobe (vsaj meni). Si pa mislim, da gre lahko za kakšno virozo (po domače povedano) s prizadetostjo sinusov. Kak dan, dokler je temp povišana počivaj. Sicer pa, navodila za naprej ter diagnozo kaj ti je, bo najbolje vedel tvoj(a) zdravnik(ica). Tako da, mogoče bo najbolje če greš zdravniku, če jutri ne bo bolje.

Srečno na tekmovanju.
Lp, Miljen Vidaković, specializant družinske medicine
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine