kdo sem jaz?

Vprašanja na tosemjaz.net.
lilly55

kdo sem jaz?

ObjavaNapisal lilly55 » 13 Avg 2012 09:19

Imam problem. Zadnje čase se toliko stvari sprašujem. Sprašujem se, kdo sem sploh js, zakaj sem npr. velika in ne majhna, včasih se mi zazdi da je vse okoli mene neresnično..da si mogoč vse domišljam. Sploh se več ne prepoznam. To se mi dogaja že cel mesec. Je z mano kaj narobe? :( res me skrbi!
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: kdo sem jaz?

ObjavaNapisal jazverjamem » 13 Avg 2012 13:55

Živjo,

Ne skrbi, saj veš, kako pravijo največji privilegij v življenju je da si kdor si!! Verjetno si v obdobju pubertete, vse tvoje psihične težave so le plod domišljije. Zato bodi ponosna, da si tisto, kar si!
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Vevericka18
Objave: 95
Pridružen: 19 Jul 2011 15:04

Re: kdo sem jaz?

ObjavaNapisal Vevericka18 » 13 Avg 2012 15:50

Jaz bi rekla, da je to popolnoma normalen proces v najstniških letih :).. Kar je ka dobro, ker se v tem času že moramo spoznati, ker so pred najstniki velike odločitve.
Mislim pa, da bo čez nekaj časa minilo, ne skrbi..

Veliko sreče :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: kdo sem jaz?

Uredništvo » 14 Avg 2012 10:25

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

v življenju imamo ljudje različna obdobja. Imamo obdobja, ko je vse na svojem mestu, ko se nam vse zdi prav, potem pridejo obdobja, ko se ne zgodi nič posebnega in tudi obdobja, ko ne vemo kako naprej, ko se nam nič ne zdi prav. Potem pa so tu tudi obdobja, ko se veliko sprašujemo o tem, kdo smo kam gremo, česa si želimo. Obdobje spraševanja o tem kdo smo je posebej značilno za obdobje odraščanja. Pravzaprav je to kot neka priprava za naslednje življenjsko obdobje, tako, da s tem ni nič narobe, čeprav zna biti včasih zelo naporno.

Takšna obdobja pri različnih ljudje različno dolgo trajajo, a je zanj značilno, da minejo. Morda bi ti bilo lažje, če bi se o tem s kom pogovorila. Npr. z nekom, ki je že imel kakšno takšno obdobje in ga je uspešno prebrodil. Bi se lahko pogovorila s starši?

Če bi pri sebi začela opažati še kakšne druge spremembe (npr. žalost, nespečnost, neješčnost, brezvoljnost, ipd.), ki bi te zelo obremenjevale, pa nam še piši.

Lep pozdrav,
Maja Zorko, psihologinja