Bolečine v podplatih

Vprašanja na tosemjaz.net.
Buba_19

Bolečine v podplatih

ObjavaNapisal Buba_19 » 10 Avg 2012 12:12

Pozdravljeni!

Stara sem 19 let. Sem dokaj športno aktivna, se mi pa zelo pogosto dogaja da pri aerobiki ali teku dobim močne bolečine v podplatu (nekje v sredini podplata). Prvič sem težave opazila v 1. letniku srednje šole po pol-urnem teku, ko me je stopalo tako bolelo, da nisem več mogla stopiti na noge. Stopalo se mi v zadnjem času začne kot v krču zvijati v lok navzdol in močno peče, včasih čutim mravljinčenje v prstih. Težave so pogosejše pri poskokih, kjer ne doskočim izključno na prste ampak na celoten podplat. Težav pa skoraj da ni, če skačem ali tečem bosa. V tekaških supergah ali v supergah za aerobiko pa me začne močno motiti tisti hribček v čevlju. Težko grem ven tečt bosa, zato me zanima, ali si lahko še kako drugače pomagam?

Hvala za vaš odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Bolečine v podplatih

Uredništvo » 13 Avg 2012 09:17

Odgovor svetovalke
________________

Očitno imaš obliko stopala, ki »ne paše« v čevlje. Če lahko tečeš bosa, je pravzaprav krasno, samo čevlje pa vseeno potrebuješ. Obišči enega od specializiranih čevljarjev (ortopedsko čevljarstvo) in se pozanimaj, če je možno narediti vložke za v čevelj, ki bodo prilagojeni na tvoje stopalo.

Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske medicine
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: Bolečine v podplatih

ObjavaNapisal jazverjamem » 13 Avg 2012 14:04

Živjo,

Sklepam, da si imela pred, to nadlogo zlomljeno nogo, zato se je mišična masa malce spremenila, na žalost te bo ta bolečina spremljala za vedno, lahko pa poskusiš kakšno osvežilno kremo, ki bo tvoje noge zmasirala!


Jazverjamem
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi