če je res tko, zakaj re ni pol tko?

Vprašanja na tosemjaz.net.
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

če je res tko, zakaj re ni pol tko?

ObjavaNapisal jazverjamem » 09 Maj 2012 21:38

Spoštovani!

Sem čisto navaden najstnik in pišem vam že drugič.

1.Mene pa zanima naslednje;

Včasih imam erekcijo, ko vidim kakšnega moškega zmeraj gledam gay porniče. A hkrati me vzburja zudi moja sošolka a nikoli ne gledam navadne porniče v katerih nastopata ženska in mošli. Zanima me kam je usmerjena moja spolnost?

2. Nekoč sem gledal neho nanizanko predvaja se še zdej naslov te nanizanke je pogumna čarodejka! A včasih se mi zdi da del mene hoče biti isti kot je igralka drugi del pa, da je to larifari.... V meni se zbujajo očutki, ki jih ne poznam?

hvala star sem 13 let....... čim prej odgovorite?
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
jaoi

Re: če je res tko, zakaj re ni pol tko?

ObjavaNapisal jaoi » 11 Maj 2012 08:38

verjetn si gej...
nekdopač=)

Re: če je res tko, zakaj re ni pol tko?

ObjavaNapisal nekdopač=) » 11 Maj 2012 18:07

Po opisih sodeč si biseksualno usmerjen, boš kasneje vidu, kako bo. Drgač pa ni nič tko narobe.

Sicer pa:
No matter gay, straight, or bi,
Lesbian, transgendered life
I’m on the right track baby
I was born to survive

Born This Way, Lady Gaga
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: če je res tko, zakaj re ni pol tko?

ObjavaNapisal jazverjamem » 13 Maj 2012 11:45

kdaj boste odgovorili???
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: če je res tko, zakaj re ni pol tko?

Uredništvo » 14 Maj 2012 09:23

Odgovor svetovalca
________________

Dragi najstnik!

Najprej ti naj odgovorim na tvoje prvo vprašanje. Samo podatek o tem, da vedno gledaš le gay porniče in da se včasih vzburiš, ko vidiš kakšnega moškega, nikakor ne nakazuje tvoje (kasnejše) spolne usmerjenosti. Ne vzburjajo te samo moški, ampak tudi ženske (npr. tvoja sošolka, kot si zapisal). Iskanje in oblikovanje spolne usmerjenosti v dobi odraščanja je popolnoma normalen pojav oz. dogajanje. V dobi odraščanja oziroma dozorevanja mlad človek postopoma oblikuje lastno identiteto, med drugim tudi svojo spolno usmerjenost. Povsem normalno je, da mladostnik sprva v svoji spolni usmerjenosti še išče, lahko doživlja tudi različne izkušnje, dokler ne izoblikuje svoje spolne nagnjenosti oziroma usmerjenosti.

Nimaš še nobenih spolnih izkušenj, tvoja spolna usmerjenost je še na nivoju sanjarjenja, predstav in želja, ni pa še osnovana na resničnosti, na dejanskih izkušnjah. Tvoje odraščanje in dozorevanje bo trajalo še kar nekaj let. Čas bo pokazal, kakšna bo tvoja spolna usmerjenost, kaj si želiš oz. kaj dejansko potrebuješ v partnerskem odnosu, katerega sestavni del je tudi spolnost.

Tvoje drugo vprašanje pa se nanaša na tvoj dvojni odnos do neke igralke v nanizanki: del tebe hoče biti isti, kot je igralka (del tebe se z njo želi identificirati, kot temu pravimo), drugi del tebe pa temu nasprotuje, češ da je to larifari (nesmiselno). Zaradi tega se pri tebi vzbujajo občutki, ki jih ne poznaš. Gre za tipični konflikt, duševno stanje nemoči zaradi nasprotujočih si teženj znotraj človeka, pogosti pa so tudi konflikti med posameznikom in okoljem.

Konflikti so sestavni del življenja, so povsod neizogibno prisotni. Od tega, kako se na konflikte odzivamo in jih razrešujemo, je odvisno, kakšne bodo posledice konfliktov. Neobvladani konflikti so lahko vir nerazrešenih napetosti v človeku ali med človekom in okoljem. Notranje napetosti, ki jih ob nerazrešenih konfliktih doživlja posameznik, lahko prispevajo k duševnim ali psihosomatskim motnjam. Po drugi strani pa lahko, če se zavedamo prisotnosti konfliktov in če poznamo konstruktivne načine za soočanje z njimi in njihovo razreševanje, konflikte uporabimo kot vir osebne rasti ter izboljšanja situacije in odnosov.

Brane But, univ. dipl. psiholog