prehitra erekcija

Vprašanja na tosemjaz.net.
Janezjanez

prehitra erekcija

ObjavaNapisal Janezjanez » 30 Nov 2011 17:22

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti kako naj odpravim prehitro erekcijo pri seksu. Namreč pri vsakem seksu mi pride že po 20 sekudah?
In potem, ko bi rad še enkrat seksal, imam težavo, da zelo teško spravim svojega penisa nazaj v trdo stanje

Hvala za odgovor
jwslo
Objave: 5055
Pridružen: 21 Jun 2009 22:27

Re: prehitra erekcija

ObjavaNapisal jwslo » 01 Dec 2011 16:43

Misliš prehitro ejakulacijo, da ti prehitro "pride"? Erekcija je nekaj, kar sicer nujno potrebuješ pri spolnih odnosih (da ti penis "vstane"). Na moji spletni strani je kar nekaj nasvetov.

Matjaž
Matjaž
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: prehitra erekcija

Uredništvo » 02 Dec 2011 09:56

Odgovor svetovalke
_________________

Koliko si star?

Lep pozdrav,
Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske medicine
Janezjanez

Re: prehitra erekcija

ObjavaNapisal Janezjanez » 02 Dec 2011 14:59

Ja mislil sem, da mi prehitro pride. Potem drugič ko hočem seksat mam težavo, z vstajenjem penisam. Star sem 22 let.
jwslo
Objave: 5055
Pridružen: 21 Jun 2009 22:27

Re: prehitra erekcija

ObjavaNapisal jwslo » 06 Dec 2011 01:24

Moški po orgazmu pač potrebujejo nekaj časa, da znova pride do erekcije. Kolikšen je ta čas, pa je zelo različno - od nekaj minut do nekaj ur ali celo dni. Tako pač je in temu se bosta s partnerko morala nekako prilagoditi.

Matjaž
Matjaž
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: prehitra erekcija

Uredništvo » 08 Dec 2011 08:32

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljen!

Prezgodnja ejakulacija je relativno pogost problem, s katerim se srečujejo moški. Vzrokov pa je lahko veliko. Med njimi so tudi psihološki problemi, kot so stres, depresija in drugi faktorji, ki vplivajo na razpoloženje in duševno počutje, lahko pa je vzrok tudi v telesni bolezni (redko).
Včasih prezgodnja ejakulacija mine sama po sebi po nekaj tednih ali mesecih.

Pozitivno lahko vplivaš tako, da blažiš in se učiš obvladovati stres v tvojem življenju, se odkrito pogovoriš s svojo partnerko (da ne bo prišlo do nesporazumov). Če pa imaš trajnejše težave s prezgodnjo ejakulacijo, pa boš verjetno potreboval zdravniško pomoč (pogovor, napotitev na pregeled k specialistu, npr. urologu - izključitev telesnih vzrokov).

V vsakem primeru ti svetujem, da ohranjaš pozitiven odnos do spolnosti in se skušaš čim manj obremenjevati oziroma počutiti krivega.

Lep pozdrav,
Ana Tkavc, dr.med.
erekcija

Re: prehitra erekcija

ObjavaNapisal erekcija » 14 Avg 2018 10:20

Kot omenja Svetovalka, je potrebno ločiti med pojavoma, ki sta različna, vendar lahko povezana. Prvi se imenuje prezgodnja ejakulacija ali izliv, drugi pa težave z erekcijo ali erektilna disfunkcija.

Pri starejših moških so glavni razlog za te težave preprosto staranje oz. efekti, ki jih ima staranje na telo. Pri mlajših moških pa so razlogi pogosto psihološki:
- anksioznost (vedno bolj razširjen problem);
- trema (predvsem pogosto pri bolj mladih, neizkušenih moških);
- depresija (ogromno ljudi kaže simptome depresije, pa se tega sploh ne zaveda);
- itd.
Erekcija pa je v prvi vrsti odvisna od dobrega psihičnega počutja in šele nato od fizičnega zdravja oz. želje po spolnem odnosu. Ključno je, da sta oba s partnerko sproščena oz. predvsem, da si jo s težavo seznanil in da tega ne skrivaš. Skrivanje težav z erekcijo nima smisla, saj boš tako še bolj pod pritiskom in se bo težava kvečjemu poslabšala.

Ponovno, kot pravi Svetovalka, pozitiven odnos ne samo do spolnosti temveč do življenja nasplošno bo tukaj največ pripomogel. Pogosto take težave izginejo same od sebe, ko se prenehamo obremenjevati zarad njih.
SimonKoprivnik
Objave: 1
Pridružen: 09 Nov 2019 16:02

Re: prehitra erekcija

ObjavaNapisal SimonKoprivnik » 09 Nov 2019 18:21

Ne drži trditev, da so razlogi za težave z erekcijo preprosto staranje oz. efekti, ki jih ima staranje na telo. Staranje nima nobene povezave s težavami z erekcijo ali prezgodnjim izlivom. Tudi raziskave kažejo, da je to zmotno prepričanje, ki je vkoreninjeno še iz davnih časov in ki nima nobene podlage.

Težave z erekcijo in prezgodnji izliv so samo posledice oz pokazatelj, da ima dotična oseba težave z zdravjem in ena izmed posledic teh težav so tudi težave z erekcijo. Te težave z zdravjem je potrebno raziskati in ustrezno zdraviti, težave z erekcijo pa je možno začasno odpraviti ali z določenimi izdelki.

Majhen in neznaten procent moških, ki imajo težave z erekcijo je psihogenega izvora. Današnji samooklicani strokovnjaki, pa ko ne vedo izvora izberejo lažjo pot in vse prepišejo stresu in temu, da je težava povezana s psihičnem stanjem pacienta, kar je izjemno škodljivo, saj pacient zaradi takšnega nasveta potem ne zdravi izvorne težave in se stanje samo poslabšuje.

Moški, ki imajo težave z erekcijo seveda lahko začasno odpravljajo težave z erekcijo tudi z določenimi namenskimi izdelki, vendar bodite previdni pri nakupu le teh. Kupovati prek spleta , predvsem pa kupovati prek spleta izdelke, ki jih ne poznate je lahko potencialno nevarno, zato kupujte samo pri preverjenih prodajalcih.

Predvsem pa vsem moškim, ki imajo težave z erekcijo priporočamo iskren pogovor s partnerjem in obisk pri zdravniku ter pregled in skrb za vaše telo, saj je to najbolj učinkovito "zdravilo" za zdravje slehernega posameznika.