deviška kožica

Vprašanja na tosemjaz.net.
jana::tsj

deviška kožica

ObjavaNapisal jana::tsj » 30 Mar 2004 21:03

Pozdravljeni! Sem Jana, stara 14 let. Pišem vam, ker me nekaj zanima in bi Vas želela v zvezi s to temo tudi nekaj vprašat. In sicer: Pred kratkim sva z mamo obiskali ginekologa. Pa ne, ker bi imela spolne odnose, ampak preventivno. In ginekolog me je vprašal, če sem že imela spolne odnose, ker imam pretrgano deviško kožico. Jaz spolnih odnosov še nisem imela, zato me zanima, če se lahko deviška kožica pretrga tudi,če recimo igraš rokomet, skačeš čez kozo ali kaj podobnega. Vas pa sprašujem zato, ker ginekologa nekako nisem upala vprašati, tukaj pa je vse bolj anonimno pa to... Prosila bi Vas, če mi lahko čim prej odgovorite in če bi mi lahko dali nekaj primerov, kdaj se lahko pretrga deviška kožica in mi poskušali pomagati. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
predrzna::tsj

Re: deviška kožica

ObjavaNapisal predrzna::tsj » 31 Mar 2004 12:51

ja mislim, da se lahk tud pri športu za samozaovoljevanje pa nism zihr
megica::tsj

Re: deviška kožica

ObjavaNapisal megica::tsj » 31 Mar 2004 19:30

ja, tudi pri športu se lahko zgodi to (npr. plezanje, skok čez kozo, kašna špaga, itede)
nej te to ne skrbi, je kr pogosto pri puncah... še dobr da ne živimo več v družbi, kjer bi bla nepoškodovana deviška kožica vse ;)
odgovor svetovalke::tsj

Re: deviška kožica

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 02 Apr 2004 13:16

Deviška kožica se lahko zatrga tudi pri pretirani higieni ali uporabi tamponov, teoretično tudi pri večjih telesnih naporih in športih. Lahko pa je samo struktura deviške kožice takšna, da je bolj elastična in izgleda kot da je ženska že imela spolne odnose.

Nikar se s tem preveč ne obremenjuj, kajti v naši civilizaciji ni več tako zelo pomembno ali si prvi-a.

Prijazen pozdrav,
mag. Dušica Glušič, dr.med.
specialistka ginekologije