dilema

Vprašanja na tosemjaz.net.
bojan::tsj

dilema

ObjavaNapisal bojan::tsj » 29 Mar 2004 09:39

Lani sem vas že prosil za pomoč in nasvet,sedaj bi vas pa še enkrat rad prosil za mnenje.Imel sem bradavičko na penisu in neke izrastke ali nekaj podobnega,nagubanega svetlejše barve okoli anusa.Vse skupaj se je začelo lani spomladi z močnimi krči v želodcu in strašnim bruhanjem.Bruhanje in krči so se mi večkrat ponovili.sedaj pa je že dalj časa vse v redu.Prav tako,mi je sama od sebe izginila bradavička in pojav okoli anusa.Zanima me kaj bi to lahko bilo,ali sem se mogoče s čim okužil,ali sem ozdravel,ali pa je vse še v meni in miruje ter čaka na prvo priložnost in bo še huje.
odgovor svetovalke::tsj

Re: dilema

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 02 Apr 2004 08:19

Bojan,

po opisu bi lahko šlo za genitalne bradavice. Splošne težave (bruhanje, bolečine v trebuhu), s tem nimajo povezave. Verjetno je slučajno šlo za druge težave, ki so sovpadale s pojavom bradavic.

Okužba z virusi, ki povzročajo genitalne bradavice, se prenaša s spolnimi odnosi. Okužena oseba je lahko brez vidnih sprememb na spolovilu in v njegovi okolici. Značilno za okužbo je, da se spremembe pojavijo, lahko izginejo same od sebe, lahko pa vztrajajo in se spreminjajo. Tudi če se spremembe pojavijo in nato izginejo same od sebe, to ne pomeni, da je oseba ozdravljena. Lokalne spremembe - bradavice, se lahko odstranjujejo, vendar to ne pomeni, da se virus v telesu uniči.

Svetujem vam, da se oglasite pri dermatovenerologu, ki vas bo pregledal in ugotovil, če res gre za genitalne bradavice.

Prijazen pozdrav,
dr. Alenka Skaza, dr.med.
specialistka epidemiologije