LJUBEZEN

Vprašanja na tosemjaz.net.
MATEJA::tsj

LJUBEZEN

ObjavaNapisal MATEJA::tsj » 09 Dec 2002 09:31

ZALJUBLJENA SEM V FANTA AMPAK VANJ JE ŽE ZALJUBLJENA MOJA NAJBOLJŠA PRIJATELJICA.NOČEM IZGUBITI SVOJE PRIJATELJICE!PROSIM POMAGAJTE!!
ANJA::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal ANJA::tsj » 10 Dec 2002 09:10

Pogovori se s svojo prijateljico in s fantom.Pogovorite se na samem, da vas nihče ne bo motil.
Sisi::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal Sisi::tsj » 10 Dec 2002 09:10

Pojdi do fanta in mu povej.Potem pa še do prijateljicein se z obema pogovori.
nina::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal nina::tsj » 10 Dec 2002 09:21

mislim, da bi to lahko povedala svoji prijateljici,ker ti nima zakaj zamerit. sama sem doživela isti primer in bilo je prav zabavno. skupaj smo ga opazovale,ga kritizirale, ...
nina::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal nina::tsj » 10 Dec 2002 09:27

mislim, da bi to lahko povedala svoji prijateljici,ker ti nima zakaj zamerit. sama sem doživela isti primer in bilo je prav zabavno. skupaj smo ga opazovale,ga kritizirale, ...
kristina in jerca::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal kristina in jerca::tsj » 10 Dec 2002 12:06

zadeva je vsekakor neprijetna in v njej veliko tvegaš.dobro razmisli, ali je tvoja zaljubljenost vredna izgube prijateljstva. odvisno je tudi od tega, koliko ti prijateljstvo pomeni. skušaj se odkrito pogovoriti z njo in bodi iskrena. morda te bo lahko razumela, čeprav ji ne bo lahko. pa važno je tudi, katero ima on raje oz. katera je njemu bolj všeč. če je prijateljica njemu bolj všeč, ga pač pozabi, če pa si mu bolj všeč ti, upaj, da bo razumela in to sprejela.pa srečno.
Lucy::tsj

Re: LJUBEZEN

ObjavaNapisal Lucy::tsj » 10 Dec 2002 18:46

Bok! jest sm kr ena, ki je zašla na to stran in odkrila tvoj problem! Ne se sekirat, povej frendici, da si v njega in skupaj ga bote iskale po šolskih hodnikih, ga zezale ( zafrkavale) in se skupaj lepo imele. tak primer poznam tud jaz, ker sem doživela isto.
če pa te bo prijateljica zavrnila, češ, ti več nisi moja naj frendica, ker si v enakega tipa kot jaz, pa si najdi boljšo frendico, ker ta sigurno ni "ta boljša" oziroma, najboljša frendica.

VELIKO SREČE!!!!!
yyy::tsj

ljubezen

ObjavaNapisal yyy::tsj » 11 Dec 2002 08:27

Imam manjše probleme s punco,ki sem jo spoznal na morju.
Zadnje čase mi teži kar naprej in ne vem kaj naj naredim,
da bi me pustila na miru?HELP!!!!
odgovor svetovalke::tsj

Re: ljubezen

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 11 Dec 2002 13:23

Mateja!
Verjamem, da si se znašla v hudem precepu, da so tvoje potrebe in želje močno izenačene (rada bi ohranila odnos z obema). Vendar je realnost takšna, znašla si se pred preizkušnjo, ko se boš morala odločiti! Zato si vzemi čas za premislek. Svetujem ti, da najprej preceniš, kateri odnos ti več pomeni, v katerem zadovoljiš čimveč svojih potreb in se dobro počutiš. Kajti verjetnost, da boš lahko ohranila dober in intenziven odnos z obema, je majhna. Ni nujno, da se bodo stiki s tvojo prijateljico popolnoma pretrgali, vendar verjetno vajin odnos ne bo več tako močan in intenziven, če se boš odločila za »skupno simpatijo«.

Ko se boš pri sebi odločila in morda izbrala fanta, se mi zdi pomembno, da se o svoji nameri odkrito pogovoriš s prijateljico. S tem ji izraziš spoštovanje, zaupanje in pokažeš, da ima vajino prijateljstvo neko vrednost. Sestajanje s fantom na skritem, za »prijateljičinim hrbtom«, pa bo verjetno vzbudilo pri tebi in pri prijateljici negativne občutke.

Nataša Omladič Ograjenšek, prof. socialne pedagogike