ali imam spolno bolezen

Vprašanja na tosemjaz.net.
nina::tsj

ali imam spolno bolezen

ObjavaNapisal nina::tsj » 08 Dec 2002 12:54

rada bi vedela če sem se nalezla spolno prenosljive bolezni.z bivšim fantom sva imela odnose brez kondama,zato me skri!v nožnici občasno občutim rahlo bolečino in isteka mi nekaka tekočina,ni beli tok.to je zelo nedležna svar!k ginekologu se ne upam,ker sem stara komaj 15let!in kaj če sem se nalezla spolne boleni,kako naj povem fantu?hvala za vaše odgovore.
kristina in jerca::tsj

Re: ali imam spolno bolezen

ObjavaNapisal kristina in jerca::tsj » 10 Dec 2002 12:15

človek ni nikoli premlad za obisk pri ginekologu. če ti je nerodno iti k moškemu, pač zavij k ginekologiji. nekaj moraš vsekakor ukreniti. ali je morda fant znan po tem, da hitro menja dekleta in z njimi hodi v posteljo? ali se ti zdi prav, da greš v posteljo s fantom, ki mu ne zaupaš?obvezno se odpravi h ginekologu, ker ne moreš čakati kar križem rok! mej se.in, seveda, srečno!
ANJA::tsj

Re: ali imam spolno bolezen

ObjavaNapisal ANJA::tsj » 10 Dec 2002 17:04

Vseeno maraš iti h ginekulogu ker ti samo on lahko svetoval ali imaš spolno bolezen ali ne.Lahko se pogovoriš s svojo najboljšo prijateljico mogoče ti bo tudi ona kaj svetovala.
odgovor zdravnice::tsj

Re: ali imam spolno bolezen

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 11 Dec 2002 09:29

Nina, lahko da gre za spolno okužbo, lahko pa gre za glivično vnetje, ki se pri ženskah pojavi zaradi raznih hormonskih sprememb in stresa. Kot si napisala, imaš izcedek iz nožnice, manjka pa mi podatek, če ima ta izcedek neprijeten vonj.
Če si se okužila ob spolnem odnosu z bivšim fantom, si se od njega in ni nobene osnove, da imaš občutek krivde. Kljub tvoji mladosti, ker že imaš spolne odnose, se ne glede na te težave moraš oglasiti pri ginekologu. Ne odlašaj z obiskom in ugotovi, kaj je vzrok težav. V obeh primerih, če imaš slučajno trihomonas ali pa glivično vnetje, je to potrebno zdraviti. LP.

dr. Alenka Skaza, dr. med.
specialistka epidemiologije