osamljena

Vprašanja na tosemjaz.net.
sisi::tsj

osamljena

ObjavaNapisal sisi::tsj » 29 Nov 2002 16:43

Stara sem 14. let. Skoraj vse moje vrstnice že imajo fanta ali simpatijo, jaz pa ostajam sama. Saj si na nek način ne želim imeti fanta ampak kadar smo s puncami v fantovski družbi sem zelo neopazna. Drugače imam veliko prijateljic saj sem vedno pripravljena poslušati in pomagati. Je krivo to ker živim malo ven iz mesta in se popoldan ne dobivam z vrstniki? Drugače sem namreč samozavestno dekle. Tudi na pogled imam OK postavo le malo manjša sem. Je z mano kaj narobe ali še nisem srečala pravega fanta?
odgovor svetovalca::tsj

Re: osamljena

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 04 Dec 2002 09:14

Ljudje imamo nelagoden občutek, ko smo nekaj posebnega ali v manjšini. Zato ni čudno, da se v družbi parov počutiš neustrezno. Seveda se sprašujem ali je to razlog, da bi morala z nekom hoditi ne da ti bi bil zelo simpatičen.

Prostorska oddaljenost je seveda lahko razlog, da se manj družiš z vrstniki, še posebno če okrog tvojega doma nimaš prijateljev in prijateljic. Pri 14 letih jih zelo malo »sreča pravega«. Mislim, da tvoje prijateljice vodijo podobni motivi, in razmišljanja kot jih imaš ti - bojijo se izstopati, zato hodijo s fanti, ki so jim prišli na pot, ne da bi se vanje v resnici zaljubile. Če se ti zdi to primerno (za vajo je morda kar dobro) si tudi sama poišči fanta, ki bo pokazal dovolj zanimanja za tvojo družbo. Tudi če tega ne boš storila še nekaj let po mojem mnenju ne boš nič čudna.

Lepo te pozdravljam in ti želim srečno novo leto
Matej Žnuderl, univ. dipl. psiholog
nina::tsj

Re: osamljena

ObjavaNapisal nina::tsj » 08 Dec 2002 12:58

ne si zaželeti fanta,ker te lahko zelo prezadane,če se zelo navežeš nanga.to se je zgodilo meni-rada sm ga imela in še vedno ga ima.narazen sva šla,ker ni imel časa zame"kao"ampak mu verjamem,tut,če bi rekel,da je nebo zeleno bi mu verjela!stara sm 15 let rezala sm si žile zaradi njega,delala sm samomor a mi ni uspelo!premla si,lahko še počakašsisi je pisal/pisala:
>
> Stara sem 14. let. Skoraj vse moje vrstnice že imajo fanta
> ali simpatijo, jaz pa ostajam sama. Saj si na nek način ne
> želim imeti fanta ampak kadar smo s puncami v fantovski
> družbi sem zelo neopazna. Drugače imam veliko prijateljic saj
> sem vedno pripravljena poslušati in pomagati. Je krivo to ker
> živim malo ven iz mesta in se popoldan ne dobivam z vrstniki?
> Drugače sem namreč samozavestno dekle. Tudi na pogled imam OK
> postavo le malo manjša sem. Je z mano kaj narobe ali še nisem
> srečala pravega fanta?
Sisi::tsj

Re: osamljena

ObjavaNapisal Sisi::tsj » 10 Dec 2002 20:56

Da,ker so fantje radi dlje z dekleti.s tabo je vse ok,le malo počakaj po boš dobila dobrega in lepega fanta.