Semenska tekočina

Vprašanja na tosemjaz.net.
Eva::tsj

Semenska tekočina

ObjavaNapisal Eva::tsj » 29 Nov 2002 09:30

Pozdravljeni! Ker sva se s fantom odločila za otroka, me zanima, ali je normalno, da se po tem, ko fant konča v meni, nekaj sperme izlije ven iz nožnice. V bistvu je tako, da mi, ko po spolnem odnosu vstanem, priteče semenska tekočina iz vagine. Ali je to normalno ali je s tem kaj narobe? Ali je kljub temu, da priteče nekaj tekočine ven, možna zanositev! Hvala za odgovor!
Eva::tsj

Re: Semenska tekočina

ObjavaNapisal Eva::tsj » 02 Dec 2002 14:28

Spoštovana gospa ginekologinja!

Verjetno zgornji odgovor ni bil namenjen meni, ker jaz nimam težav z urinom in sečnimi potmi, zato vas prosim, da mi odgovorite na moje prvotno vprašanje v zvezi z zanositvijo oziroma semensko tekočino. Vprašanje ponovno prilagam spodaj:Pozdravljeni! Ker sva se s fantom odločila za otroka, me zanima, ali je normalno, da se po tem, ko fant konča v meni, nekaj sperme izlije ven iz nožnice. V bistvu je tako, da mi, ko po spolnem odnosu vstanem, priteče semenska tekočina iz vagine. Ali je to normalno ali je s tem kaj narobe? Ali je kljub temu, da priteče nekaj tekočine ven, možna zanositev! Hvala za odgovor!
odgovor ginekologinje::tsj

Re: Semenska tekočina

ObjavaNapisal odgovor ginekologinje::tsj » 02 Dec 2002 14:42

Če sta oba s fantom zdrava, potem se bo zanositev zanesljivo zgodila. Nekaj spermalnega izliva se vedno tako izloči kot opisuješ ti in je v bistvu to normalna posledica gravitacije.

mag. Dušica Glušič, dr. med.
specialistka ginekologije in porodništva