penis me peče

Vprašanja na tosemjaz.net.
edini_zate::tsj

penis me peče

ObjavaNapisal edini_zate::tsj » 25 Nov 2002 16:30

Živjo,

imam eno vprašanje. Občasno se mi pojavlja, da me zelo peče penis (v sečevodu ali kako bi se temu lahko reklo). Sicer naj bi moja punca v kratkem šla na test za gonorejo. (Aids-a nimava ker sva bila oba testirana pri zadnjih pregledih).
Tudi ostali simptomi ne kažejo ravno na gonorejo. Skrbi pa me, da bi bilo karkoli narobe. Problem se mi pojavlja približno kakšen mesec. S to punco sem približno eno leto. In kolikor mi je znano, nisva kaj menjala partnerje v tem času.
Hvala za kakršnokoli uporabno informacijo.
odgovor zdravnice::tsj

Re: penis me peče

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 26 Nov 2002 12:55

Lep pozdrav. Vaša težava, če se pojavlja samo pri uriniranju, je lahko posledica okužbe sečevodov. V tem primeru se s pregledom urina ugotovi, če gre pri vas za bakterijsko okužbo sečil, kar nima zveze s spolnimi odnosi. Pravite, da z dekletom v času vajinega razmerja nista imela drugih spolnih stikov, tako, da se spolno prenosljiva okužba izključi.
Lep pozdrav.
dr, Alenka Skaza, dr. med., specialistka epidemiologije
edini_zate::tsj

Re: penis me peče

ObjavaNapisal edini_zate::tsj » 29 Nov 2002 02:06

Hvala za odgovor.
Javljam se ponovno. Sedaj imam občutek, da je problem večji. Penis me dejansko boli neprestano. In sicer po sečevodu (če se ne motim, ker bolečine ne morem točno določiti). Boli me ne samo med športom in uriniranjem. Bolečina ni pekoča, temveč je boleča. Ne premočna ampak konstantna.
Sem iz LJ. Mi lahko predlagate primernega zdravnika? Oziroma mi opišete načelni postopek preiskav?
Najlepša hvala še enkrat!
odgovor zdravnice::tsj

Re: penis me peče

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 02 Dec 2002 13:28

Spoštovani, kakor izgleda, boste morali k zdravniku. Postopek je takšen, da morate najprej k svojemu izbranemu osebnemu zdravniku. Ta se bo na osnovi vaših težav najverjetneje odločil za laboratorijski pregled urina. Če gre za okužbo sečnih poti, se bo to pokazalo in bo lahko sam odredil ustrezno zdravljenje za vaše težave. Možno pa je tudi, da bo preiskava brez posebnosti in bo potrebna nadaljna specialistična obravnava. To pomeni, da bo predpisal napotnico za specialista, najverjetneje urologa. Svetujem vam, da se pri zdravniku oglasite čimprej, saj se težave stopnjujejo.

Lep pozdrav.
dr. Alenka Skaza, dr. med., specialistka epidemiologije