Stara ljubezen?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ficko::tsj

Stara ljubezen?

ObjavaNapisal Ficko::tsj » 23 Nov 2002 12:53

Pozdravljeni!
Imam en problem, ampak ne vem točno kako se ga naj lotim. Namreč, gre se o eni punci, z katero sem pred leti hodil (2 leti). Ampak kljub temu da je ona končala z mano, sva ostala v stikih, samo prijateljskih. pred časom sva imela en prepir, in se nisma menila kar nekaj časa. Nakar sem jaz prevzel pobudo in ji predlagal da stvari uredima in da bi bila frenda. Punca se je strinjala. Ampak, ves čas od tedaj naprej me je mal pikala za punci z katerimi sem bil letos poleti. In mi razlagala kak njej ne paše da sem jaz bil z njimia. Češ da če bi njo imel rad, pol ne bi bil z tema puncama. ?! Najnovejše, pa kar dela, mi meče očitke pod noge, da kaj nisem vredu počel, ko sma midva hodila. Zakaj mi to dela. res je, da še vedno nekaj čutim do nje, in da bi rad bil z njo. Ampak, po pravici povedano, jaz ne vem kaj želi ona. Zakaj mi meče očitke pod noge, da imam jaz pol slabo vest? Mi lahko razložite? Če jo vprašam da zakaj to dela, mi odgovori da čist podzavestno. Ampak jaz to ne verjamam. Ja, vedno pa zatrjuje, da ona z mano več ne bi bila n da nič ne čuti do mene. A je to možno?
Hvala za morebitne odgovore!
Li::tsj

Re: Stara ljubezen?

ObjavaNapisal Li::tsj » 26 Nov 2002 18:52

Mislim, da te ima še rada, vendar je zelo prizadeta zaradi tvojih dejanj in zaradi tega kar se je zgodilo v vajinem odnosu zelo trpi. Ni te prebolela. To je vse.
odgovor svetovalca::tsj

Re: Stara ljubezen?

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 02 Dec 2002 13:53

Dragi Ficko!

Ko se partnerja razideta, še posebno po relativno dalj časa trajajoči zvezi, gre vedno za dve vrsti razhoda. Eno je fizičen razdor oziroma razhod, ko se partnerja ne družita več oziroma ne hodita več skupaj ali pa se razideta po določenem času trajanja življenjske skupnosti. Ta fizičen razdor je praviloma lažji in tudi traja sorazmerno kratek čas. Drugo pa je razdor medosebnih odnosov, ki pa je praviloma veliko težji in tudi traja dalj časa. Razdor medosebnih odnosov pravzaprav prične, ko zveza partnerjev še traja in se nadaljuje še v čas, ko je zveza fizično že razpadla.

Kaže, da nobeden od vaju še ni zaključil vajinih medosebnih odnosov iz časov, ko sta hodila skupaj oziroma ko je vajina zveza še trajala. Fizično je vajina zveza takrat razpadla, kaže pa, da odnosno oziroma čustveno povsem še ni razpadla. Svojega čustvenega odnosa še vedno nista zaključila.

Takšen nezaključen čustven odnos tega dekleta do tebe tudi vpliva na njen sedanji odnos do tebe, zaradi katerega se pritožuješ ozirome te moti. Zanimivo bi bilo slišati, ali podobno kot ti doživljaš njen odnos do tebe, doživlja to dekle tudi tvoj odnos do nje? Temeljito bi se morala pogovoriti in napraviti bilanco, zaključni račun oziroma obračun medsebojnega odnosa in čustev svoje nekdanje zveze. Če tega še nista zmožna, bo vajino „prijateljevanje“ za oba zelo naporno!

Brane But, univ. dipl. psih.