strto srce

Vprašanja na tosemjaz.net.
sara::tsj

strto srce

ObjavaNapisal sara::tsj » 19 Nov 2002 17:20

Momentalno sem v najbolj krizni fazi svojega življenja.
Pred tednom dni sem pustila fanta, z katerim ni bilo več komunikacije in zaradi tega je bilo konec odnosa. Vendar ga še vedno ljubim, čeprav vem, da to kar sva imela se ne bo nikoli več vrnilo. Enostavno ga ne morem spravit z misli in ga tudi neprestano iščem. Vem, da si tako sama sebi škodim, ker on je to odločitev drugače sprejel in si to ne meče k srcu. Ne morem si pomagat, ker trpljenje je neznosno.
odgovor svetovalca::tsj

Re: strto srce

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 25 Nov 2002 09:20

Včasih se v nas »tepeta« pamet in čustvo. Tudi ti dobro veš, da ta fant ni zate, vendar to ni dovolj, da bi zaljubljenost minila. Mislim, da imaš vsaj dve možnosti za spopad z neznosnim trpljenjem. Tretja je seveda, da pustiš času naj opravi z intenzivnimi čustvi, a ta nasvet je seveda zelo nepriljubljen, pa še pogosto ga slišiš, kar dodatno odbija. Prva možnost se mi zdi osmislitev trpljenja (Zakaj moram iskusiti to trpljenje? - Zakaj moramo vsi ljudje vsaj občasno hudo trpeti?...). Smisel mora biti tak, da vanj verjameš. Osebno sem prepričan, da lahko vsako trpljenje, izrabimo za osebno zorenje. Moram tudi priznati, da nas hudo trpljenje lahko tudi »povozi«.

Druga možnost za ublažitev trpljenja so sprostitvene tehnike. Te zmanjšajo naše čustvene napetosti. Take tehnike so:fantaziranje, poslušanje glasbe, umetniško udejstvovanje, telesne aktivnosti, molitev, delo, dihalne vaje, razne oblike joge in druge meditacijske tehnike. Ugotovi, kaj te pomirja in tisto počni.
Včasih se zatekamo k pomirjevalnim aktivnostim nenačrtno in nam vzamejo zelo veliko časa, zato se nam lahko zelo poslabša delovna - učna uspešnost. To lahko nekoliko zmanjšamo tako, da si v naprej rezerviramo čas za sprostitev in ga omejimo na eno ali dve uri dnevno.

Upam, da boš fanta kmalu prebolela in našla boljšega.
Matej Žnuderl, univ. dipl. psiholog
SašaStaša::tsj

Re: strto srce

ObjavaNapisal SašaStaša::tsj » 28 Nov 2002 13:13

VEM, RES JE GROZN! TUD NAMA SE TO DOGAJA!
Nikica::tsj

Re: strto srce

ObjavaNapisal Nikica::tsj » 11 Dec 2002 12:48

REJŠ GA PUST PR MIR KR TI ITAK NE BO ZRAJTU!!!!
ČE SI GA TI PUSTILA LAHK KR POZABIŠ NA NJE
GA1!!111!!1!