Samomor

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ninči::tsj

Samomor

ObjavaNapisal Ninči::tsj » 14 Nov 2002 15:55

oj!!!
jaz ne vem na koga se naj obrnem, zato sem mislila da bi mi vi probali pomagat. Ko sem doma nekaj iskala sem najdla mamin dnevnik. ful me jje zanimalo kaj v njem piše pa sem ga začela brat. Napisala je da je že tak na koncu, da je pripravljena naredit samomor. kaj naj naredim?

hvala
Tadej::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Tadej::tsj » 17 Nov 2002 11:59

Pozdravlnjena Nina. Po moje, je to odraz tega, ker misli, da je nima nihče rad ali ima polno problemov... povej ji, da jo imaš rada, da ji želiš dobro in da brez nje ne moreš živeti. Biti starš ni enostavno, po moje seveda. Jaz še nisem oče, zato je to samo moje mnenje. :) Sicer pa sem prepričan, da tega ne bo storila in je to pač napisala takrat, ker je bil takšne volje. Po moje si lahko brez skrbi. Po moje je bolj naravoslovne umetniške narave in ji daje pisanje užitek in je zato pač tako napisala (tako razpoloženje). Saj to vsi včasih pomislimo, a je to pač odraz naše volje... Po moje lahko mirno spiš, sicer pa počakaj na mnenje strokovnjaka. Jaz nisem strokovnjak za te družboslovne vede, to je samo moje mnenje.

Lepo te pozdravljam- Tadej.
Tadej-popravek!!::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Tadej-popravek!!::tsj » 18 Nov 2002 14:55

Pozdravlnjena Nina. Po moje, je to odraz tega, ker misli, da je nima nihče rad ali ima polno problemov... povej ji, da jo imaš rada, da ji želiš dobro in da brez nje ne moreš živeti. Biti starš ni enostavno, po moje seveda. Jaz še nisem oče, zato je to samo moje mnenje. :) Sicer pa sem prepričan, da tega ne bo storila in je to pač napisala takrat, ker je bil takšne volje. Po moje si lahko brez skrbi. Po moje je bolj družnoslovne umetniške narave in ji daje pisanje užitek in je zato pač tako napisala (tako razpoloženje). Saj to vsi včasih pomislimo, a je to pač odraz naše volje... Po moje lahko mirno spiš, sicer pa počakaj na mnenje strokovnjaka. Jaz nisem strokovnjak za te družboslovne vede, to je samo moje mnenje.

Lepo te pozdravljam- Tadej.
ančka::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal ančka::tsj » 19 Nov 2002 17:48

Kar je napisal Tadej glede tega da ji moraš reč da jo maš rada pa to je res! Sam pa da si lahk brez skrbi to pa glih nevem če bo držal. Poskusi se več pogovarjati z njo pojdita na sprehod po nakupih ji napiši kakšno voščilnico o najboljši mami. To jo bo sigurno razveselilo! Če imaš brata sestro ji/mu reči da naj naredi isto. Boš vidla skupaj se da več narediti.Resno probaj biti z njo več časa. Tvoj ati(če ga imaš) pa se naj tudi pogovori z njo.
no od mene bi blo to vse. Upam da sem ti kej pomagala.
Veliiikkkkooooo sreeečeee!:)

LP adijo!:)
Tadej-popravek!!::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Tadej-popravek!!::tsj » 19 Nov 2002 20:50

pozdravljeno uredništvo. Jaz sem včareju Nini odgovoril na vprašanje, pa ga niste objavili.

Upam, da boste upoštevali mojo kritiko, kajti to ni prvič, ko se je kaj takega zgodilo.

lep pozdrav,

tadej
odgovor uredništva::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal odgovor uredništva::tsj » 22 Nov 2002 15:28

Pozdravljen Tadej!

Opravičujem se ti, ker nismo takoj objavili tvojih odgovorov in tudi odgovorov drugih mladih na naši spletni strani. Pojasnilo sem ti napisala na Pomenkih.

Lepo te pozdravljam in ti zagotavljam, da bodo sedaj tvoja mnenja objavljena pravočasno.

Estera
odgovor svetovalca::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal odgovor svetovalca::tsj » 25 Nov 2002 08:37

Draga Ninči!

Ni lepo, da si odprla mamin dnevnik, saj si v njem prebrala stvari, s katerimi zdaj ne veš kako in kaj. Vidim pa, da te skrbi in da si v stiski.

Zagotovo ni dobro, da imata z mamo ena pred drugo skrivnosti. Kako boš naprej je odvisno tudi od tega, kakšen je nasploh tvoj odnos z mamo. Če sta dobri prijateljici in se znata pogovarjati, potem bi bilo najbolje, če ji poveš, kaj si v prebrala v njenem dnevniku in da te zdaj skrbi zanjo. Ne vem, kako bo reagirala. Verjetno ti bo pa nazadnje odpustila. Če pa sta bolj nagle jeze in si ne zaupata veliko, potem bo verjetno tvoje priznanje izzvalo en pošten prepir. Druga možnost je, da ji sploh ne poveš, da si dnevnik prebrala. Tukaj boš žrtvovala iskrenost.
Ne eno ne drugo mi ni preveč všeč. Nekaj boš morala žrtvovati v vsakem primeru. V to kašo si se spravila v trenutku, ko si odprla njen dnevnik. V bodoče ne počni več stvari, ki bi se jih sramovala. Mami boš pa najbolje pomagala, če boš izboljšala razumevanje med vama in se potrudila, da postaneta bolj zaupljivi ena do druge. Posveti se ji, daj ji vedeti, da jo imaš rada, da si rada z njo. Pojdita skupaj v kino ali na sprehod. Ni treba, da paziš nanjo, samo rada jo imej.

Pozdrav, Iztok Lešer, dr.med., specialist psihiatrije
Tadej.::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Tadej.::tsj » 25 Nov 2002 15:00

lep pozdrav Nina. jaz sem ti odpisal, ampak ni bilo objavljeno. Če želiš komunicirati z mano oz, da ti ponovno napipem, mi piši na tadej_19@email.si

lepo te pozdravljam

Tadej

BREZ VIRUSOV!!!
Tadej.::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Tadej.::tsj » 25 Nov 2002 15:06

lep pozdrav Nina. jaz sem ti odpisal, ampak ni bilo objavljeno. Če želiš komunicirati z mano oz, da ti ponovno napišem, mi piši na tadej_19@email.si

lepo te pozdravljam

Tadej

BREZ VIRUSOV!!!
Sisi::tsj

Re: Samomor

ObjavaNapisal Sisi::tsj » 10 Dec 2002 21:40

prepriči jo,da ga ne naredi