HUJŠANJE

Vprašanja na tosemjaz.net.
*****::tsj

HUJŠANJE

ObjavaNapisal *****::tsj » 25 Okt 2002 19:50

Ojla! Zanima me če sem predebela... velika sem 170cm, tehtam pa 59kg, problem mi je rit in noge... veliko vode spijem, celo do dva litra na dan, začela sem se ukvarjati z aerobiko, pa vseeno ne shujšam,...čeprav sem že enkrat zaradi prevelikega hujšanja zgubila menstruacijo, in je še zdaj nism nazaj dobila...:( Kaj naj hujšam? HVALA! LP
barbara::tsj

Re: HUJŠANJE

ObjavaNapisal barbara::tsj » 28 Okt 2002 11:21

hojla
a si zmešana ti imaš idealno postavo in vsak pravi moški ti bo rekel da si popolna sploh pa kar se tiče malo večje ritke če še ne veš je ritka eden izmed zelo seksi delov telesa ki ga moški obožujejo
zato bodi ponosna na svojo lepo malce zaobleno ritko in uživaj v zapeljevanju z njo

lp barbara
odgovor svetovalke::tsj

Re: HUJŠANJE

ObjavaNapisal odgovor svetovalke::tsj » 30 Okt 2002 14:57

Lepo pozdravljena!

Glede na podatke, ki si jih poslala, sem izračunala tvoj BMI (Body Masss Index) kot eden od približnih pokazateljev kako si prehranjena. Izračunaš ga tako, da podeliš svojo telesno težo s kvadratom višine izražene v metrih. V tvojem primeru:

59/1,70X1,70=20,4 (kg/m2)
Iz tabele o oceni prehranjenosti z BMI je vrednost 20,4 zapisana za normalno prehranjene. Podajam ti še tabelo.
podhranjeni do 19,9
normalno prehranjeno 20,0-24,9
prekomerno prehranjeni (debelost I stopnje) 25,0-29,9
debeli (debelost II stopnje) 30-39,9
izredno debeli (debelost III stopnje) 40 in več.

Dejansko si že na spodnji meji normalno prehranjenih. Sigurno ne rabiš hujšanje. Iz tvojega pisma sem razbrala, da te najbolj motijo rit in noge. Gre za postavo s katero najbrž nisi zadovoljna.

Zdaj pa še enkrat pred ogledalo. Iz mladostnice odraščaš v žensko, s tem se pa tudi spreminja tvoje telo. Ženskam rastejo boki, ritka se nekoliko razširi in postajamo kot kakšne hruške. Vsaka od nas je drugačna, nekatere so kot suhe šibe, ene pa bolj "ritaste" kot se včasih pohecamo. Vendar vsaka, prav vsaka je po svoje lepa. Tako si tudi ti. Sigurno boš s časom spoznala, da določeni moški imajo rad prav takšno "žensko" postavo.

Vendar, najprej moraš biti všeč sama sebi. Žal so modni trendi usmerjeni k nekakšni minimalistični garderobi, ki ni primerna prav za vse, zato mlada dekleta stradajo in se trpinčijo s raznimi shujševalnimi dietami.

To, da si začela hoditi na aerobiko je odlično. Vendar, moraš spoznati, da ne hodiš k aerobiki zaradi hujšanja. Hodiš zato, da boš vzdrževala svoje mišice, krepila srce, zaradi družbo, ki jo boš tam srečala. Same pozitivne misli in dejanja. Če boš hodila samo zaradi hujšanja, boš jo hitro zasovražila, ker boš utrujena in jezna. Saj shujšati več ne moreš.

Vsekakor glede na tvoje dosedanje slabe izkušnje s hujšanjem, bodi vztrajna, vendar previdna. In še enkrat, greva skupaj pred ogledalo. Kaj vidiš? Saj si prelepa, mlada "damica", z lepo mladostniško in žensko postavo. Skrbi te naj ne kako bi shujšala, skrbi te naj kako bi imela venomer nasmeh na obrazu.
Upam, da sem ti razložila kar te je tiščalo. Če želiš mi lahko pišeš na moj e-mail naslov, pa o tem skupaj debatirava. Prijetne počitnice ti želim
S spoštovanjem
Lorena Hus, mag. farm., specialistka sanitarne kemije

lorena.hus@zzv-ce.si
Sylver::tsj

Re: HUJŠANJE

ObjavaNapisal Sylver::tsj » 02 Nov 2002 13:45

cawchy
upam,da res ne misliš shujšat,ker jst sm mela tudi take probleme in sm visoka le 166 cm in iz tega ko sm bl apač ful razočarana s svojo višino sm začela hujšat(iz52kg),v pol peta sem shujšala na 38kg.bila sem anoreksična.Enkrat ko začneš hujšat težko nehaš in si vedno bolj obseden s tem.Zdaj sem bi rekla normalna spet enaka kot prej,čeprav se zdim še zmeraj debela.Ne počni neumnosti
SašaStaša::tsj

Re: HUJŠANJE

ObjavaNapisal SašaStaša::tsj » 28 Nov 2002 13:31

TI SI PA RES MAL NORA! KAKA BI PA RADA BLA! KO OKOSTNJAK? TA PRVO STOP PRED ŠPEGU PA NAJPREJ SEBE VZLJUBI!