orgazem

Vprašanja na tosemjaz.net.
@fna::tsj

orgazem

ObjavaNapisal @fna::tsj » 08 Avg 2002 10:09

Živjo! Samo nekaj me zanima. Kdaj punca ve, da je doživela orgazem? Fant me namreč vedno zadovolji, vendar nisem prepričana, da je to tisto, čemur pravimo orgazem. Lep pozdrav!
odgovor zdravnice::tsj

Re: orgazem

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 09 Avg 2002 11:42

Draga obiskovalka spletne strani, sprašuješ, če doživljaš prave orgazme ali ne. Zelo težko vprašanje si mi zastavila. Ljudje smo komplicirana bitja in enake stvari doživljamo različno. Če boš vprašala prijateljice, kaj doživljajo pri orgazmu, ti bo povedala vsaka malo po svoje. Tudi sama boš čez nekaj let ugotovila, da ga doživljaš drugače kot na začetku svojega intimnega življenja. Doživljanje orgazma se spreminja glede na izkušenost, starost, globino odnosa s partnerjem, glede na pogostost spolnih odnosov, glede na sproščenost (strah, da zanosiš, se okužiš ali da vaju kdo preseneti,...) in še kaj, kar sem zdajle izpustila.
Poskusi se o tej temi pogovoriti z najboljšo prijateljico, še bolje pa bo, če kar s partnerjem. Morda vama bodo sprva šle besede težko iz ust. A vztrajajta, saj dober pogovor o doživljanju v trenutkih intimnosti odlična naložba v osrečujoče in sproščajoče spolno življenje.
Želim ti veliko lepega –

mag.Damjana Podkrajšek dr.med.
specialistka šolske medicine