Problemi s splovilom

Vprašanja na tosemjaz.net.
dream::tsj

Problemi s splovilom

ObjavaNapisal dream::tsj » 07 Avg 2002 10:27

Lep dober dan!
Jaz imam par problemov z mojim splovilom.Kot prvi problem se mi je zgodilo pri spolnem odnosu s punco in ta je, da se mi je kožica vtrgala, ker nisva nehala, je bilo krvi kar nekaj. Saj sem bil pri zdravniku, ta mi je rekel, prvo za ene tablete, potem pa me je raje napotil k urologu.Nažalost se je ta rez ponovil že kakih četrtič.Moj drugi problem mi povzroča preglavice.Pojavilo se je pred nekaj dnevi.Podobno je gonoreji, vendar niti ne.Tam pravi, da pride gnojni izloček, kar ga pri meni ni bilo.Sicer me srbi, bolj žgečka kot srbi, pri uriniranju pa nimam ravno bolečine, bolj nekakšno olajšanje.Vendar bi raje brez tega.Pa poleg tega, se mi zdi kot da se moje splovilo vedno poti, nikoli ni suho.Mogoče se smešno sliši, vendar je tako. Prosil bi za svetovanje.HVALA!
odgovor zdravnice::tsj

Re: Problemi s splovilom

ObjavaNapisal odgovor zdravnice::tsj » 07 Avg 2002 12:15

Torej, problemov je kar nekaj. Glede tvoje kožice. Ne vem sicer za tvojo starost in morebitne težave s kožico v otroštvu. Možno je, da ti gre kožica težje čez glavico penisa, ker strokovno imenujemo fimoza. Menim, da je urolog podal svoje mnenje in operativen poseg ni potreben. Možno pa je tudi, da imaš »burne« spolne odnose in zaradi nekoliko ožje kožice pride do natrganja in krvavitve, ki so izrazite, ker pač gre za dobro prekrvavljeno tkivo.
Glede na težave pri uriniranju. Verjetno gre za okužbo sečnice oziroma sečnih poti. Lahko gre za običajno vnetje ali pa spolno prenosljivo bolezen. Ker se to ne da ugotoviti po opisu ti lahko edino svetujem, da obiščeš zdravnika. V primeru, da gre za vnetje sečnih poti, se to ugotovi s pregledom urina in se po potrebi predpiše antibiotik. V primeru, da temu ni tako in da gre za spolno okužbo, je specialist za tovrstne težave dermatolog, ki postavi diagnozo in bolezen zdravi. Zato brez obiska zdravnika ne bo šlo.
Kar pa se tiče tvojega občutka »mokrosti« spolovila, ni to nič neobičajnega. Spolovilo ni nikoli suho, ker imamo žleze, ki s svojimi izločki skrbijo, da je »vlažno«, kar je naravno in običajno. Tu je skrb odveč.
Lep pozdrav.

Dr. Alenka Skaza dr.med.
specialistka epidemiologije